Dagboken 2010

 

DECEMBER

2010-12-31 Igår körde Göte Angelica till pojkvännen i Kimsta för nyårsfirande och idag åker Jey till Tim i Örebro av samma anledning. Själv sitter jag här för att uppdatera hemsidan och till min fasa upptäcker jag att den blankar uppdateringarna istället för att lägga upp det nya!!! VAD ÄR DET SOM HÄNDER??? Startsida, layouten och länkarna är borta! Bara vita blad ute på nätet?!! Jaha, får väl fixa med detta när vardagarna kommer igång igen. Fler bekymmer att ta tag i alltså! Suck :(

Ute spöregnar det - jo sant, barnen kom in och såg ut som dränkta kattor! Pelletsbrännaren la av under förmiddagen och som tur är har vi denna gång ved så vi kan slå om och elda med det, men det tar ett tag innan vattnet och huset i sig är varmt igen. :( Dags att förbereda nyårsmiddag och en trevlig kväll under varma filtar.

Parningarna mellan Rex och Brizna går bra. De gillar verkligen varandra! I alla fall något att glädja sig åt så här i slutet av det år som inte blev som man tänkt sig alls!

GOTT NYTT ÅR!

2010-12-28 Idag var jag, Jey och Angelica på mellandagsrea för att fynda vinterkläder. Angelica hittade både jacka och byxor medan Jey inte hittade något som föll i smaken. Tänkte passade på att handla lite till nästa års julbord (läs vinterlandskap) nu när de rear ut alla julsaker, men jag hittade inget jag föll för så det blev några småkulor och två snygga fällar till fåtöljerna. Har haft stor mailkorrespondens med Felia... å förlåt, Telia heter de ju, över att jag inte kan maila ut från kenneladresserna. Jag får in alla mail, men kan inte sända ut några. Det visade sig att Telia stängt port 25 (utgående), vilket de flesta internetleverantörer gjort på grund av all spam som kommer den vägen, MEN man talar inte om det för sina kunder! Inte heller vilken port man istället skall använda för att det skall fungera. Nu har jag fått olika förslag till portnummer och INGET av dem fungerar varpå Telia inget kan göra via mail utan råder mig att ringa till special-supporten och det kostar allt från 19 till 280 kr per samtal beroende på tid för lösning! JAHA - så jag skall betala för att få ett problem löst DE har orsakat när jag redan betalar för bredbandet inkl. mail? Grrrrr...

2010-12-23 Packat in det sista för att fara till mor över julen. Passar på att önska alla en riktigt GOD JUL!

2010-12-21 Precis hemkommen från Olofström med Angelica. Resan var mycket otäck på sina ställen då det var fruktansvärt halt! Tar man det bara lugnt så går det ju, men va f-n tänker en del bilister med? Otäckt hur en del äventyrar inte bara sina egna liv utan faktiskt andras med genom sin framfart i trafiken.... Så man ryser när man tänker på det.....

2010-12-19 Precis som jag misstänkte var Raika optimal den 16 och 17 december. Dvs. då jag var till Stockholm på julbord på Jeys skola och sedan på väg hem. Om 6 månader löper hon igen och då blir det en resa till väntande hanen i Tyskland. =) Denna kull blir Raikas enda.
Det visar sig också att det här med löp är smittsamt för även Brizna har gått upp i löp - över en månad för tidigt. Det är en nu ingen panik över det för vi har planerat att göra om parningen mellan Rex och Brizna då A-kullen visat allt det vi önskar i en kull ;) Så i början av mars hoppas vi att de valparna ser dagens ljus. Briznas sista kull blir sedan i början av 2012 med en mycket intressant hane ;)

2010-12-15 Tyvärr ser det ut att inte bli någon fullbordad parning den här gången. Gissar på att Raika inte är helt optimal förrän i morgon (torsdag) eller kanske inte förrän på fredag - hanen är inte ihärdig nog trots att Raika är villig (faktiskt mer villig än han). Jag måste åka till Stockholm dessa dagar, så det blir ingen kull denna gång. Satsar i stället på nästa löp.

2010-12-14 Idag åkte jag och Raika ner till Småland för att se om det skulle lyckas bättre, men det verkar som om hon inte är riktigt klar trots allt. Nytt försök i morgon alltså.

2010-12-12 Idag åkte jag och tjejerna ner till Småland för att se om parningen med Raika ville till sig. HON blev jätteförtjust och gjorde allt för att krypa in under skinnet på honom. Han gillar henne och var med på noterna, men betydligt svalare än hon = inte optimal ännu. Nytt försök görs om 2 dagar så får vi se. =)) På hemväg stannade vi till hos Susanne och Joachim. Tjejerna åt pasta medan vi fikade och pratade. Trevligt, ses på tisdag =)

2010-12-10 Idag firar vi vår 22-åriga bröllopsdag! Eller firar och firar, Göte jobbar och tjejerna är sjuka så vi får väl gosa ihop oss framför tv:n ikväll - jag och tjejerna och kika på Nobelmiddagen ;)

Förberedelserna inför jul är i full gång - vilken vi i år firar hemma hos mor/svärmor/mormor, skall bli skönt - julklappsinköp, bakning, matlistor, planering, lucia firande, julavslutningar mm. Inte kommer man undan bara för att man inte är hemma inte ;) Dessutom står vi inför det faktum att Raika gått upp i löp, japp 1 månad för tidigt minst, och skall paras! Tyskland är därmed uteslutet och får bli nästa gång. Den här gången plockar vi fram "jokern i bakfickan"! Den hane, som vi haft i tankarna ända sedan Raika föddes och nu blir alltså den kombinationen av - jättespännande! 

2010-12-05 Så har vi då gått in i julmånaden. Sitter med Belgarens nya nummer och tycker att den blev riktigt bra! Matnyttig och jättefina annonser =)

Den här helgen har jag och barnen bakat pepparkakshus, utedass, lok, personvagn och lastvagn samt last. Dessutom har vi gjort julklappar och firat Stephanies dopdag.

 

Angelica tävlade i 3-spot och det gick riktigt bra - grattis. Finalskjutningen blev en rysare då hon och den hon tävlade emot låg lika. Alla andra skyttar var klara så samtliga koncentrerade sig på denna final! För varje pil som for iväg gick det ett sus genom hallen. Angelica tog denna poäng med 1 poäng! Hade velat vara där och känna den spänningen!!! Grattis tjejen =)

NOVEMBER

2010-11-28 Första advent och det firade vi på Nordisk Vinnare 2010 i Lilleström, Norge!!!

Men vi tar det väl från början?!

Först var det tänkt att vi skulle sova här och åka tidigt på morgonen. Med tanke på den snö och halka som härjar över landet skulle tidigt på morgonen bli mitt i natten = troligen ingen sömn alls! Därför bestämde vi i sista sekund att boka hotell och åka dagen innan. Ett mycket klokt beslut visade det sig då vägarna var superhala och snön envist föll ner från himlen. Fram till vi kom till Norska gränsen. Där blev vägarna mycket bättre och de hade inte så mycket snö i naturen heller varvid vi bestämde att på hemväg i morgon skulle vi minsann stanna och plocka mossa =9. Nå resan gick bra och GPSn trivdes så pass att den tog oss på en extra tur runt Oslo innan vi landade utanför hotellet. En omväg på sådär en timme visade det sig när vi frågade i receptionen hur vi bäst, enklast och rakaste vägen skulle åka till mässan morgonen efter (en resa på knappt 15 minuter!). Vår hotell erfarenhet är inte den bästa och det visade sig redan i hissen!!! Tryck på knappen, ingen reaktion, tryck igen, nada reaktion, provade alla knappar, lika "dött"!?! Till undsättning kom en av vakterna, som glatt talade om att man måste använda dörrkortet - höll upp kortet och cirkulerade runt knapparna, ingen reaktion och vakten hade svårt att hålla sig för skratt - det såg vi allt - tog kortet och höll det stilla mot den lilla dosan som sitter över knappraden, alla knappar började lysa och vi tryckte på våning 6. Tjopp, dörrarna gick igen och vår sista bild av den vakten var ett stort leende från öra till öra (Nej vill vill inte veta vad han tänkte...). Ok, vi bjuder på den!

In på hotellrummet, som var mycket trevligt, men utan lyse. Lyckades till slut tända en liten bordslampa och ser då en korthållare bredvid skrivbordet - smart så man inte "tappar bort" korten, men vi är ju ordningsmänniskor, så den behöver inte vi och jakten på ljus fortsatte. Av någon anledning fick vi för oss att sätta ner ett av korten i hållaren i alla fall och.... VIPS varde ljus!!! eh...ok... kort i hållaren för att lamporna skall lysa, kort ur - lamporna slocknar.... ja, ja.. fiffigt... så ner till bilen, flytta den till parkeringen en bit bort och med stort möda och besvär hålla sig på fötterna i halkan på väg tillbaka till hotellet med hundarna plogandes fram i snön. I lobbyn stod en av vakterna och Rex, sin vana trogen, gick resolut fram för att säga hej - killen svarade med ett - Hej igen du! men rösten for upp i falsett? Rex noterade inte det för han var redan på väg till några finklädda tjejer för nästa hälsning och vakten andades ut. Det visade sig att han var livrädd för hundar! Innan vi tog hissen upp hade han klappat på Rex och rösten var i normalläge igen. Uppe på rummet fick hundarna mat och vi gick sedan upp till baren för att få oss en god kopp kaffe. En sista runda och sedan sängen =) I detta technorum hade Susanne stora svårigheter att släcka lampan på skrivbordet - kanske inte så konstigt med tanke på att det var en alldeles vanlig lampa med tryckkontakt utmed sladden, blir ju svåra grejer när allt annat var så "enkelt" (host, host). Natten blev jobbig då det var fullt fest ös på hotellet och musiken nådde upp till vår våning, hissen tjöt och dörrarna slog! Dessutom hade vi rummet mot stora vägen och i Norge sover inte folk på nätterna - nej, de är ute och kör bil! Inga ljud jag i vanliga fall brukar höra eller reagera på, men denna natt blev sömnfattig som sagt.

Söndag morgon gav vi hundarna en lite portion, fixade till oss och gick ner till lobbyn där varsin "doggy-bag" innehållande frukost väntade på oss. Frukosten öppnade nämligen inte förrän en timme efter vår avfärd, men det fixade som sagt personalen. Fika fanns också färdigt. Packade så in allt i bilen och for till mässan! GPSn vill absolut en annan väg, tjatig om det var den också, men vi körde som tjejen i receptionen sagt åt oss och på ungefär 15 minuter var vi framme. Känslan av att alla vägar bär till Rom infann sig utanför mässan då det kom bilar från alla möjliga och omöjliga håll med samma mål i sikte. Vid ringside väntade goda vänner (tack för en jättetrevlig dag) och Rex var först in i ringen. Glad, galen (pipljud gör honom ... ja... stinsig ... hahahaha) Domaren gillade honom och han tog sitt första norska CERT, titeln: Nordisk Vinnare 2010 och till slut även BIR!!! Det gick inte lika bra för tikarna: Majas juniortik fick dock titeln Nordisk junior Vinnare 2010 (Grattis!), men i övrigt blev det en 1 och HP inget mer. Daphne fick en 2a, Xena fick en 2a och Inja fick en 1a - samtliga i öppen klass. Domaren var dock mycket glad över den vigör Inja visade upp med sina 9,5 år! och domarlärlingen imponerad över att alla tänder fanns kvar ;)

Klara i ringen gick vi till fotografen och engagerade alla närvarande när Rex skulle fotas. Han skulle stå på bordet, fick de för sig, men för honom är bord = veterinär = ligg - och det stilla, för undersökning. Vi hade megaproblem att få honom att stå (hm något att träna på alltså), så till slut flyttades bordet bort och golvbilder blev tagna. Fotografen skrattade åt hans tokig, spralliga sätt var gång någon pep med en pipis och fotade MÄNGDER av bilder. Sedan gick vi och handlade in rosetter, diplom för att sedan tåga vidare till caféet. Gott och skönt att få sitta ner en stund. Ute hade det börjat snöat ordentligt!!! - det var den mossan det - så vi bestämde oss för att inte stanna till finalerna utan se till att komma iväg så snart som möjligt. Inhandlingsrunda bland montrarna och ett kort stopp i rasmontern för att sedan ta adjö av alla goa vänner och börja färden hemåt. Resan hem var hemsk på sina ställen. Bland annat mötte vi plogbilen straxt efter Svenska gränsen och eftersom det blåste så hårt yrde han upp en hel del snö som sedan vinden tog tag i och vräkte över på vår sida. Det blev totalt vitt - en vit tjock vägg - både jag och Susanne blev rejält rädda. Det är otäckt nog att möta lastbilarna som yr upp snö, men den snön är ju kortvarig och man ser snart vägen igen. Den här gången tog det bra lång tid innan vi såg något igen! Tur att vägen just där var rak annars hade vi med stor sannolikhet hamnat i diket. HU!

Väl hemma fikade vi. Pratade igenom resan och kunde konstatera att trots att vi var jätte trötta, fortfarande hade den vita väggen på näthinnorna var vi ändå glada för att vi åkte, glada för Rex resultat samt fnittriga efter en rolig resa med många skratt =))   

2010-11-18 Husletandet går trögt. Vi har tittat på mängder av hus (tappat räkningen för länge sedan) och fastnar man för något så är det alltid ett litet MEN någonstans. Antingen är det för litet, direktverkande el eller oljeuppvärmning (tänk att de finns dem som fortfarande har det), vi har för många barn!, för många hundar eller som i ett av husen... ingen toalett, inget kök och inget avlopp!!! (han ville ha någon som skulle fixa det - som han uttryckte det! Vem som skulle stå för kostnaden framgick däremot inte.) Fukt och mögel, tapeter som rullat ihop sig eller hänger fritt ut från väggen (bagatell i avseendet tycker vi - bara det inte är fukt och mögel. Jag menar måla och tapetsera är ju inget avskräckande i sammanhanget). Eller så begär de en kallhyra som får en att ramla baklänges av förfäran och konstigt nog är det dem som har hus med direktel alternativt olja som är häftigast i detta avseende. Barnen har varit med under alla dessa otaliga husresor, men nu funderar jag på om Cassandra skall få följa med något mer!!! Varför kan man ju undra... Jo, hon börjar låta som en besiktningsman!

- Titta mamma, här har det gått fukt i grunden. Pekar nedåt väggen mot golvet i källaren där det mycket riktigt är en "sträng" utmed hela väggen av fuktgenomslag. Då måste man drejera utifrån.

- Drejera? Dränera menar du.

- Ja, gräva en grop runt huset för att lägga ner mattan med hålen.

eller:

- Jag tror att det här rummet har varit ett kök tidigare för det finns ett inbyggt skåp där i hörnet... (Vilket också är helt riktigt. Skåpet är ett platsbyggt skåp som man byggde i köken förr och det fanns tydliga tecken på att en vedspis stått mot väggen en gång i tiden. Huset hade varit för två familjer, men var nu ombyggt.)

eller:

- Den här kattvinden är inte isolerad ännu! Det blir kallt på vintern, som att elda för kråkorna. (Pinsamt uttalande även om det är riktigt.)

eller:

- Elen måste dras om i det här huset annars kan det börja brinna. Pekar på en lampknapp ala´ tidigt -50 tal och följer de uråldriga ledningarna till dess de försvinner in i väggen för att komma ut i nästa rum.

Vi letar vidare och jag frågar mig hur mycket bensin vi kört upp under våra resor till det ena huset efter det andra. Hu, jag ändrar mig - vill inte veta.  

2010-11-14 Under veckan som gått har då jag och Stephanie legat förkylda. Det har också varit en stressig period då manusstopp för Belgaren (klubbens rastidning) passerat. En hel del att göra innan den går att skicka till tryckaren. Kul, men lite jobbigt så här runt manusstoppet. Det har också varit minusgrader och vi fick en hel del snö, som låg kvar i hela 3 dagar innan den började töa bort igen. Tyvärr innebär också första snön mängder av avåkningar och kaos i trafiken. Tänk att folk inte lär sig att vi får snö varje år!?! Under fredagen regnade de mesta bort i alla fall, så nu är vägarna fullt farbara igen.

Angelica tävlade i lördags och trots fina 494 poäng så räckte det inte hela vägen fram. Hon slutade på 8:e plats. Förra året hade denna poäng genererat i vinst - helt klart. Det börjar bli tajt i toppen ;) Utmanande och häftigt att det är minst 10 som slåss om de främsta placeringarna och att de samtliga ligger så tätt - poängmässigt. Vi är så stolta & håller tummarna inför kommande distriktsmästerskap. =)

2010-11-07 Flickorna har haft höstlov i en vecka och det är fullt upp i familjen hela tiden. Vi letar ju nytt boende med ljus och lykta och har älskvärda vänner som hjälper till i det letandet - Tack =)

Igår kom Maria och Alpha över på en fika och lek. Anouk och Alpha är fullständigt galna ute och det är så roligt att se dem fara runt tillsammans.

Det kom ett trevligt mail från kennel Casfan. Dimma har ställts ut i Herning, Danmark, under denna helg och kammat hem det som gick att kamma hem, kan man väl säga: På lördagen tog hon bästa tik, BIR och CACIB! På söndagen blev det bästa tik, BIR, CACIB samt titlarna DANSK VINNARE 2010 & DANSK RAS-VINNARE 2010 (för andra året i rad!). Finns bara två ord för detta: VAJERT!!! & GRATTIS!!!

OKTOBER

2010-10-23 Jaha, så har vi, eller snarare hundarna, drabbats av kennelhosta! Hur de fått den är för mig en gåta, men de klarar det riktigt bra. Nu är det på upphällningen, så lugnet börjar lägga sig i lägret. Vi trodde först att det var en förkylning eftersom både Göte och Cassie varit dåliga under denna vecka, men som sagt kennelhosta var det.

2010-10-16 Inomhussäsongen i bågskytte har startat och Angelica tävlade idag i Vetlanda. 501 poäng och en silvermedalj blev resultatet minsann! Jihaaa!!!!

2010-10-12 I helgen ställde Susanne Inja i Sundsvall. BIR, BIR vet. & BIS 4 i veteranklass blev resultatet. Grattis från oss.

2010-10-11 Den här helgen har flutit på fint, trots fredagskvällens chockbesked - läs nedan. Anouk var med till Västerås - AfBV möte - och där fick han bland annat leka med en tuff Malletjej på 4 månader. Så söt tjej med ragg från svanstipp till nostopp ;) hahahaha.... Jey och jag har haft myskvällar efter att de yngre tjejerna lagt sig. Vi har fikat, pratat och tittat på tv samt hjälpts åt med mat och hundar. Tack min fina tjej för en mycket trevlig helg =)
Fredagskvällens besked i korthet:
Angelica ringde under fredagskvällen och satte hjärtat i halsgropen på mig.
- Hej Mamma, varit med om en trafikolycka och är nu på väg från sjukhuset! Det gick bra alltså!
- Va? Stopp, backa bandet.... vad hände?
- Jo, alltså blev påkörd av en bil när jag cyklade hem från träningen. For i gatan med cykeln över mig! Tur i oturen hade jag ryggsäcken full med lakan så den tog värsta smällen.
- eh... lakan?
- Ja, vi har haft fotografering och körde tema "toga". De röntgade ryggen på sjukhuset och inga skelettskador men mjukdelskador fick jag ju och skoliosen är där den är.....
- Va? Skoliosen? va?...... Har du skolios?
- Tydligen! Röntgen visade Skolios och läkaren trodde att jag redan visste det. Nu fattar jag varför jag haft problem och tidigare läkare som sa att det var överträning.... tjena hej.... Håkan (tränaren) hade rätt. Jag var inte övertränad - jag hade/har skolios

Gode Gud! Det är mycket som faller på plats med denna vetskap, så den här gången var det tur i oturen att olyckan hände. Nu läggs träningen upp utefter denna vetskap. Samtidigt blir man ju förbannad att tidigare läkare inte kollat upp ryggen ordentligt utan "bara" avfärdat problemen med överträning - man kan ju fråga sig hur ofta detta sker!?! Glad att det gick bra trots allt och att killen som körde på henne gjorde det rätta med att ringa polis och ambulans (ingen smitare alltså) Det skall han ha heder för! Så håller vi tummarna att de inte drar in körkortet för honom.

2010-10-03 Efter lunch och avstädning från gårdagen/natten - jisses, såg ut som det varit fest...., packade vi ihop oss och rullade mot Olshammar igen. Stannade till i Örebro för att släppa Sid och handla middag. Väl hemma var man bra mör och hundarna helt slut efter helgens åkande, lekande och alla klappningar som gästerna bjöd på. Jodå en och annan munsbit åkte nog allt ner det med ;) Grattis mor på födelsedagen!

2010-10-02 Idag packade vi Öggisen och krokade den på bilen för resa till Stallarholmen och kräftskiva/födelsedagsfest hos mor. Första stoppet på vägen blev i Marieberg där vi hämtade upp Jeys pojkvän, Sid, och Jeys digitalkamera, som varit inne på lagning. Landade hos mor på eftermiddagen. Jättetrevlig kräftskiva i glada människors sällskap och med god mat samt kräftor. Rex och Raika höll på att ge mig hjärtsnurp då de, i mörkret, satte av efter ett rådjur som for upp framför nosen på Rex långt ute på fältet. Ropade VÄND, tog inte ens i faktiskt, och BÅDA vände på stört!! Kom i 190 rakt emot mig och vände inte på huvudena bort mot rådjuret en enda gång! JAMÄN stolt blev jag =)) Anouk var med oss hela tiden och blev mycket omtyckt av alla närvarande... ja, det skulle vara syrrans dvärgpinscher som ev. inte håller med..... Natten blev sen - faktiskt tidig morgon - innan vi knökade in hela familjen i Öggisen för några timmar sömn detta dygn.

SEPTEMBER

2010-09-26 I ottan gick jag och Cassandra upp för att ta med oss Alpha till Lindesberg BK för utställning. Svinkallt, blåsigt väder och en vattensjuk gräsmatta att plaska runt på erbjöds oss. In som 5te hund och dagen slutade med fin kritik och ett HP. Jag och Cassandra valde att äta vår medhavda matsäck i bilen :) Mysigt. En god vän, som jag inte träffat fysiskt på urminnes tider, dök upp och vi fick en trevlig pratstund - tack Sussie för att du tog dig tid. Eftersom vi inte behövde vänta på finalerna rullade vi hem. Tog bra lång tid att få upp värmen igen kan jag säga. Senare på kvällen kom Maria för att hämta Alpha.

2010-09-25 Anouk och Alpha var billiga idag - snudd på gratis faktiskt - av den anledningen att de for som galningar ute och utan att se sig för sprang de rakt in i min rygg (jag visste inte att jag kunde så många svordomar.....). Flög som en vante och landade med nyllet i rabatten, vilket i och för sig va´ bra för där fann jag en smultronplanta!. Mörbultad kravlade jag mig upp till slut. Bara för att få en rejäl smäll i nacken av Alpha, som tänkte hoppa över mig ....... ungefär 750 gången de kom farande, men missbedömde totalt!!! Behöver jag skriva att där blev det stopp och vi gick in. Det tog en stund innan universums alla stjärnbilder försvann och ett mycket färggrant blåmärke uppdagade sig över ryggen och ett mindre i nacken....... galningar........

2010-09-24 Idag kom Alpha för att vara här över helgen. Jippie tycker Anouk!!! De far som galningar och det ÄR förenat med livsfara att vara ute tillsammans med dem - galningar. Under kvällen blev det ett fasligt liv när 2 stora åskväder drog över huset. Precis efter varandra och samtidigt som det blixtrade smällde det bra högt! Hundarna?....... SOV!!! :)

2010-09-19 Så har Inja kammat hem storslam i ringen igen =) På Enköpings BK tog hon idag CK, BIR och BIR veteran. Dessutom blev det BIS 2 samt BIS 1 veteran (igen!!!) VAJERT!

2010-09-15 Så är det då Götes tur att känna på förkylningen. Därmed har den gått igenom hela familjen och förhoppningsvis är den klar för i år. Man kan ju alltid hoppas. Vi letar fortfarande med ljus och lykta efter nytt boende och det vi gillar mest har en velig ägare som skall lämna besked - men skjuter på det hela tiden.... suck... Vi letar vidare i väntan på att han skall bestämma sig.

2010-09-11 Idag klev jag upp i ottan igen - trots mindre sviter av förkylningen !!! Den här gången packades bilen med Brizna, Anouk och utställningspackning. Målet för resan var Tranås BK där Maria med Alpha, Susanne med Daphne och Sussie och Nicke med Inja mötte upp. Hämtade upp Marion, hennes terv-kille och mitt utställningstält på vägen dit. Väl där (festligt att vi landade mer eller mindre samtidigt allesammans - trots att vi kom från skilda väderstreck!) sattes utställningstälten upp och medhavd frukost serverades ;) Gott! På tal om Marion så behöver hon numer riktigt starka GLASÖGON.... Hon hittade inte sin hund i bilen och vilken snopen min han måste ha fått då hon gick därifrån utan honom! hahahahahaha...... tur att vi andra ser bättre så vi kunde visa henne att han satt där han satt - fortfarande med snopen min! Ja Marion, den här lever vi på länge.... ;)

Först ut eller in snarare i ringen var kängurun Anouk bonk i bonk i bonk, ja hm. Skötte sig galant och domaren tyckte det var trevlig med en Belgare som tog hela världen i famn =) Belönades med ett HP. Så berättade hon (domaren) att hon av princip inte gav juniorer CK.... he he den principen frångick hon när Alpha gjorde entré ringen! Å jo, visst visade hon också prov på "känguru gener" men inte lika mycket som bror sin. CK, som sagt, och 2 bästa tik!!! Så var det dags för Brizna och Daphne. Brizna visade med sitt beteende varifrån "kängurugenerna kommer" pussa domare och försökte, sin vana trogen, dra omkull mig då hon hörde en pipis någonstans ifrån. Den här gången var jag beredd! Hon fick CK och blev dagens bästa tik och därmed BIR. Betydligt mer sansad var då Daphne och hon fick HP dagen till ära. Så var det Injas tur och hon fick superkritik (ja de fick de alla faktiskt) och blev BIR veteran. Uppfödargruppen bestod alltså av Alpha och Anouk, mamma Brizna, mormor Daphne och mormormor Inja!!! HP och slutade i finalen på BIS2!!!

I finalen fick jag äran att visa Inja och först hade den "gamla" damen bestämt sig för att inte röra sig mer den här dagen.... hahahaha.... fick igång henne och hon FLÖT verkligen fram. Mitt jubel när hon tog hem BIS:et måste ha klingat över hela småland!!! Så jättehäftigt att uppleva! Still going strong alltså ;)

Tack alla för en jättetrevlig dag!

 

2010-09-08 Förkylning och en fruktansvärd värk har slagit klona i kroppen =( Varma drycker och Alvedon är kosten för att krya på mig till helgens evenemang. Då skall ju Anouk och Alpha för första gången ställas i juniorklass.... så spännande dessutom har kenneln uppfödargrupp! I övrigt går veckorna åt att ta sig igenom "försteget" - inför ev. arbetskapacitetsprövning - Föreläsningarna är iof. väldigt intressanta och givande.

2010-09-04 Idag åkte jag, Cassandra, Angelica, Stephanie, Alpha och Anouk till Hallsberg för att hålla tummarna för Angelicas jungfrutävling på 70 meter. Svinkallt till dess solen lyckades ta sig igenom träden. Tävlingen gick bra och målet att nå finalskjutningarna lyckades =) Angelica slutade på en totalt 14e plats - Supergrattis! Därmed är också samtliga mål för 2010 uppnådda - wow tjejen du rockar!

AUGUSTI

2010-08-28 Bowlingkalas! Cassandra var på bowlingkalas i Motala och eftersom det fanns några tomma banor kvar, efter att alla barn fått sina tilldelade, fick vi föräldrar, som var där, bowla vi med (svårt kanske att bowla om man inte är där..... hm... bara en detalj). Jag och Göte körde 2 omgångar och jisses va´ kul det var. Han har ju spelat förut och hade det lite jobbigt med att jag tvålade till honom på första serien. Han önskade därför en serie till och tog revansch. Kanske tur för husfridens skull ;) (host, host)

2010-08-21 Tidigt, tidigt - för att inte säga i ottan - åkte barnen, Brizna och jag till Eskilstuna för utställning. Väl där mötte Sussi och Nicke med sällskap upp. Tur för oss att vädret höll sig på en mulen, men utan regn, nivå då de nogsamt packat ner utställningstältpinnarna MEN lämnat själva "tältet" kvar på hatthyllan..... hahahahaha.... En jättetrevlig dag där Cassandra visade att hon är en hjälpsam och duktig tjej! CK, BIM, CACIB blev Briznas resultat och Inja blev bästa veteran med CK. Va´ runt och pratade med många man inte sett på evigheter (känns det som). Verkligen roligt att träffa alla igen. När vi skulle hem blev jag riktigt förbannad! Gick före till bilen med Brizna och en del packning, tillbaka till ringen för att hämta resten och barnen och när vi kom till bilen igen satt en lapp på rutan!!! NOLL TOLERANS stod det på lappen. Men alltså! Får man inte ens lägga hunden i bilen medan man hämtar det sista?! Fick minsann tag i tjejen, som skrivit lappen, och hon försvarade sig med att det visste ju inte hon och dessutom får inga hundar ligga i bilarna alls ... nä hä, men snabb som f-n kan man vara ändå tydligen. Jag var borta exakt 17 minuter - exakt - och frågade henne om hon hade en lösning på hur jag skulle kunna få hunden med hem om den nu inte får vara i bilen alls!!! Det hade hon ingen.... Mulet och ganska kyligt väder, 17 minuters frånvaro och vips sitter det en lapp på vindrutan - DET är att gå för långt! Samtidigt som jag vet några som hade sina hundar i bilen i flera timmar efter det att de varit inne i ringen och vad jag kunde se hade de ingen lapp på sina bilrutor..... grrrrr...... Synd med ett sådant trist avslut på en så fin dag.

2010-08-19 Lämnade av Angelica vid skolan och åkte sen hemåt. Väl hemma blev det en snabbfika och så vidare färd till Kopparberg. Där köpte vi hundburen till 745an, så ÄNTLIGEN har vi en även i den bilen. Vi tänkte också hälsa på hos Sussie, men se det var inte så lätt att hitta dit utan fullständig adress och med fel mobilnummer. Så går det när man inte talar om att man bytt.... hahahaha....Nåja, det får bli en annan dag och efter alla mil den här dagen var jag mer än mör när vi väl var hemma igen.

2010-08-17 Idag körde jag och Angelica ner med fullpackad bil till Olofström. Eller ja, Angelica körde ;). Nu börjar hennes sista år på gymnasiet. Tänk vad fort tiden gått. Nu är det hög tid att fundera på studentmössa, balklänning och vad som skall göras efter detta sista år. Angelica är ganska säker på vad hon skall göra och beträffande balklänning har hon redan ritat den och jakten på rätt tyger i rätt färger har börjat. Spännande och lika bäst att vara ute i god tid. I morgon är det storhandling på dagordningen - frysfyllning och skafferifyllning.

2010-08-15 Idag åkte jag och Anouk till Askersunds Internationella för att hålla tummarna för Tarjas vackra korthårstik. Han var med som psykologiskt stöd och ren socialträning. Boy han skötte sig kalasbra hela dagen! =) Vi måste hållit hårt för CK, BIR och CACIB blev resultatet. HEJA! och GRATTIS. Tack för en megatrevlig dag med god fika och fikabröd. Det gör vi om ..... eller hur ;) När jag kom hem på kvällen trött och glad, fanns där ett mail från Mary som talade om att Xena minsann fått CERT och titeln Norsk Vinnare 2010 idag! WOW!! Grattis =)

2010-08-12 Goa rara Stephanie fyller 4 år idag. Det firade vi med tårta, presenter och jättegod middag. Med på kalaset var Jey, som kommit hem från Stockholm, samt hennes pojkvän Sid. Stephanie hoppade av förtjusning över alla fina saker och kläder hon fick. =)


2010-08-01 För att tänka på något roligare en stund, och för att lätta lite på den tyngd och sorg vi känner över Even, tog vi Rex och Anouk med oss ner till sjön. Anouk hade lite svårt i början att komma på hur han skulle göra för att simma utan att stänka vatten omkring sig, men efter ett tag kom han på det. Killarna tävlade ut till tennisbollen och vi hade jätteroligt åt dem. Hinner man inte först ut till bollen kan man ju försöka sno den av far sin!!! - tiden flög iväg trots att det kändes som att den stod still..... :)

 

 

JULI

2010-07-28 Idag somnade Even in. Som jag skrivit tidigare så har vi gjort en megastor undersökning på honom och han led av atypisk Cushing. Nu lider han inte mer och vi tackar för den regnbåge som så tydligt visade sig ett par timmar senare.


2010-07-25
Skratta eller gråta.... vi valde att skratta för HUR hysteriskt knäppt är det inte att försöka träffa ett mål på 60 meter i 18 s/m motvind?!!! Dagens tävling i tavla var .......... intressant får man väl lov att säga. Tyckte synd om juniorerna som kämpade tappert i vinden. Inte bara med att få iväg pilarna de skulle STÅ kvar på linjen i blåsten också. Angelicas mål var att ta sig till finalskjutningarna, men det ville sig inte. Å andra sidan blev den totala placeringen 9 placeringar upp mot förra året!!! DET grattar vi till ;) Även om nu inte tavelSM gick så bra så hade vi jättetrevlig vistelse i stugan och på måndagen kom vi inte iväg hemåt förrän efter lunch. Resan hem gick trögt. Vi var väl hemma till middagstid och stöp i säng tidigt.

2010-07-24 Den här helgen var det junior SM i Malmö på schemat. Vi åkte ner på lördagen för att bo hos Angelicas pojkvän och hans familj på deras sommarställe (se bild) utanför Båstad. Väl nere fick vi beskedet att prisutdelningen från lördagens tävlingar inte var klar och att det skulle ta ca 1 timme för dem sedan att köra från Malmö till stugan. Inga problem sa vi och bestämde oss för att tillbringa den väntan på caféet vi hade sett skylt om bara en bit innan man svänger ner till deras stuga. Extra hurtiga bestämde vi oss för att gå dit. Vid skylten kändes det inte lika kul med "gå" beslutet längre. Det stod inte 120 m nedåt vägen utan 1200 m... men spela roll, på andra sidan järnvägen, efter korsningen och upp för en låååång "tuff" backe såg vi ett stort gult hus mellan träden - då så, vi går. Vägen gick mellan två hagar där det betade kor. Vi stannade till för att ge dem lite gräs (eftersom gräset är grönare på andra sidan - ni vet...) men si det tilltaget gillade inte tjurarna som gick i varsin hage. Den äldsta tjuren, i högra hagen med flest kor, kom rusande mot vägen och från hagen åt vänster (på andra sidan vägen) kom ungtjuren farande med sin flock á 4 kor! De brölade, sparkade med benen, frustade och körde sina hornlösa huvuden i marken så dammet yrde kring dem!! Korna och deras kalvar kom farande och när en hjord rör sig dundrar hela marken. Vi stod där mellan hagarna på vägen och liksom bad om att stängslen skulle hålla på var sida. Tjurarna gillade INTE varandra kan vi lugnt påstå. Det passerade en del bilar och några till och med stannade för att "uppleva" skådespelet som pågick! Den stackars äldre tjuren blev så stressad av att vara så upprörd att magen inte pallade med och när det fulkomligt rann ur honom gick vi........

Väl uppe vid det gula huset kunde vi konstatera att det inte var något café. I korsningen nedanför backen fanns skyltar om hallon, jordgubbar, blåbär och annat på en gårdsbutik bortåt den vägen..... hm... kunde det vara så att vi skulle följa den vägen istället för att komma till caféet? Eller skulle vi fortsätta uppför backen till husen vi såg högre upp? Vi bestämde oss för att gå ner för backen igen och följa vägen mot gårdsbutiken. Vi gick och gick och gick, ny korsning - inga nya skyltar..... men väl 3 trevliga danska damer i en av stugorna som vänligt berättade att det var minsann bara att följa vägen uppför så kom man till stugan. Så vi gick och gick och gick..... 60 graders lutning och BARA uppför..... till slut kom vi mycke riktigt fram till en stuga uppe på en höjd i djupa bokskogen, men det var inget café!!! De var en stuga som var öppen söndagar för dem som ville äta vofflor eller hade med sig eget, då de kunde starta grillarna. Detta var en stuga för de vandringsleder som utgick från den........ INGET KAFFE......inte en droppe kaffe..... Trots den enorma utsikten (kameran kvar i bilen, suck) kände jag mig inte det minsta glad att vara där, och banne mig om jag tänkte GÅ hela vägen tillbaka. Nix pix inte jag inte. Vi ringde helt enkelt till pojkvännens föräldrar och förklarade läget - gapflabb i luren! - men visst skulle de komma upp och hämta oss för att vi inte ville gå tillbaka kunde han absolut förstå eftersom det var 1,5 MIL dit........ what?.... men caféet då?..... jodå, det låg 300 meter längre upp efter det gula huset (där vi vände och gick ner till korsningen) och det caféet var känt för sina goda muffins och utsökta KAFFE.......  

2010-07-14--17 Roger (Ludde), Kristel och deras son, Alexander, har varit hos oss i ett par dagar. Alexander, Cassandra och Stephanie fann varandra direkt - de har lekt massor :) Dagarna & halva nätterna har varit helt fantastiska och vi har haft jätteroligt Vi har grillat och det har gått mängder med vin (öl för karlarnas del) & snacks, snackat minnen och annat. Kan inte minnas att jag skrattat så gott på länge, så SKÖNT att ha Stockholmare hos sig i flera dagar, att fritt kunna köra "tugget", skämten och sättet man är mot varandra när man känt varandra i "evigheter" - utan att någon missförstår, tycker man är skrävlig, skränig, fullständigt galen och har ovårdat språk (det tillhör!). Det kanske är på plats med förklaringen att Ludde, jag och Göte arbetade ihop ett par år i Stockholm - på den tiden vi körde värdetransporter. Dessutom var Ludde den som alltid fixade våra bilar när de inte fungerade som de skulle =). Förutom Tarja är nog Ludde den vän som värderas högst i den här familjen. TACK snälla för att ni drog hit vagnen och spånade med oss i ett par dagar. Vi älskar er =))

2010-07-12 Igår var jag och Maria med Brizna och Alpha på Örebro BK för utställning och exteriörbeskrivning. HETT, riktigt HETT då det var 30+ igen och vindstilla till fram på eftermiddagen då lätt bris hittade in över området. Alpha fick HP, BIR och BIS-R placering i valp och Brizna blev godkänd på sin exteriörbeskrivning. =) Tack Maria för en mycket trevlig dag =))

Senare på kvällen började det vinda i ordentligt och efter en stund fick vi regn, några få droppar, samt åska så det dånade om det. Kändes betydligt friskar och svalare ut efteråt.

Idag pratade jag med försäkringsbolaget då vi nu vet att Even lider av atypisk Cushing (överproduktion av cortison) och det är så illa att veterinären begärt tillstånd till avlivning. =( Han har dessutom infektioner som inte vill ge med sig riktigt trots behandling. Det är med andra ord kört.

2010-07-09 Nu har Brizna och Anouk levt campingliv =) Härlig camping med lekplats utanför vagnen och sandstrand enligt de badande. Jo, jag brukar tillhöra de badande, men inte den här gången. En av anledning var den livligt, detaljerade berättelse som familjen kom upp med från första badvändan...... snok ringlade runt i vattnet bland alla badande och när det blev för många tvåbeningar i vattnet ringlade den upp på stranden bland alla badgäster - tack och hej... räcker för att inte jag skall gå dit!!!

I stället höll jag mig i skuggan och satte upp nytt brickband för vävning samt började på brodyren som skall vara på min långrock (viking). Dessutom hade jag fullt upp med att studera Trajas nya "monster" eh..... korthårscollievalp ;) Hon har ett härligt go och är mycket tilltalande exteriört - en munsbit helt enkelt. Brizna försökte vårda den lilla och Anouk tyckte hon var lite läbbig trots lekinviter. Vågade inte låta Anouk och lilla Siiri leka, då vikt och storlek skiljer en hel del. Hon får växa på sig först. Vi hade smarriga grillaftnar och trevlig samvaro dessa dagar. Tarja och Micke åkte sedan vidare till Collie SM och vi stannade ett dygn till på campingen innan vi åkte hemåt i värmen.

2010-07-05 Precis hemkomna från årets vikingafestival i Stallarholmen. Det var en pärs att sitta i full vikingamundering och steka pannkakor i 30 graders hetta kan jag säga, men värt det för årets festival var riktigt lyckad =))

Det var skönt att åka dit tidigare så man hann med lite samkväm innan "arbetet" började. I år var Angelicas pojkvän med för första gången och han säger att han från och med nu har en ny hobby! ;) Det här gillade han och tack till både Angelica och Jimmy för all hjälp under festivalen.

Nu roddar vi om i Öggisen - ut med alla vikingatillhörigheter och in med campingutrustning, badkläder och annat "nyttigt" flytande ;). Åker i morgon dag till camping utanför Katrineholm där Micke och Tarja redan väntar oss med grillvantarna i högsta hugg!

JUNI

2010-06-30 Det har gått en låååång tid sedan jag uppdaterade sist. Anledningen är en hektisk period med skolavslutningar, hämtning av Angelica i Olofström, strömavbrott lite då och då pga. av åska..... grrrr..... Belgaren nummer två till tryck samt hårdsatsning med att få färdigt tjejernas vikingakläder eftersom, som vanligt höll jag på att skriva, de behöver nytt då de växer så det knakar ;) Flertalet veterinärbesök med Even - där omfattande blodprover tagits, samt tester för olika "fel" som hans tillstånd ev. kan bero på. Nu väntar vi nytt besked från den senaste provtagningen, men det ser inte ljust ut alls......

Brizna har löpt och Raika följde efter. Tyvärr kom Raikas löp lite olägligt då jag var i Danmark (mer om den resan senare..) när hon gick in i höglöpet, vi får helt enkelt göra hennes parning vid nästa löp i stället. Nu vet vi i alla fall att det inte är något fel, (tänker på förra löpet som var ett tyst löp och att hon inte löpte i januari som hon skulle) hon har helt enkelt väntat in Brizna!! Nu när Rex åter äter..... stackaren .... har grannens tik gått upp i löp för första gången .... smittsamt tycks det. Skall bli intressant och se om Rex tänker matvägra under hennes höglöp också. Han har redan varit där och hälsat på en gång - med toppluvan på - men det var precis innan löpet startade........

Måsparet med bebis på vift. Klicka för att se bilden i nytt fönster.Ett måspar har lagt ägg på grannens tak (andra omgången) och deras ungar är nu så pass stora att de kilar runt på taket, eller rättare sagt åker kana ned för tegelpannorna och har enorma problem att ta sig upp till "boet" igen. Herr och Fru Mås är rena "vakthundarna" jisses det gäller att ducka. De kommer från taket, styr ner mot oss, skriker och eh... just... SKITER (läs bombar) när de är på så pass låg höjd att man skulle nå dem om man sträckte upp handen (har hänt både mig och Göte att de tuschat till oss under sin attack)! Anouk och Herr och Fru Mås har någon form av träning för sig. Det ser ut som någon forma av MODPROV - från bådas sidor faktiskt! Först kommer Herr Mås störtande och Anouk hukar sig mot marken med startberedskap för att Måsen skall komma ner så lågt den vågar. När han är precis framför tar Anouk sats och hoppar upp efter Måsen så högt han kan!! Anouk gör sig redo att möta herr Mås. Klicka på bilden för att se den i nytt fönster.Måsen skriker och viker av 90 grader rakt upp i luften. När Anouk landat är Fru Mås redan framme och killen gör vad han kan för att komma upp i samma höjd, men det går inte utan ansatsen från marken. Herr Mås har varit nära att förlora fjädrar vid ett par tillfällen. Så springer Anouk efter dem mot framsidan. De vänder tillbaka till grannens tak (på baksidan) och Anouk vänder upp på startsträckan, avvaktar, smyger fram, hukar sig lägre och lägre SÅ kommer paret efter varandra igen, varpå han rusar dem till mötes för att hoppa så högt han kan..... ni fattar..... Modprovet är numer strängeligen förbjudet, tänk om han landar på rygg - skadar sig.... hu.... eller faktiskt får tag i Måsen!!! 

När han inte jagar mås (eller de andra i flocken) jagar han vatten.... sådan far sådan son sägs det och i det här fallet dubbelt upp då även mor är vattengalen.....

Vi har tyvärr inte hunnit ner till sjön med honom ännu, men vågar lova att han simmar lika fint som sina föräldrar.

Har fått rapport om att Alpha i alla fall gör det - och med glädje dessutom ;)

I morgon åker vi med husvagnen till Stallarholmen för årets vikingafestival, som går av stapeln under kommande helg. Sen åker vi hem och packar om för att dra vagnen till Katrineholm där älskade Tarja och Micke väntar med grillvantarna i högsta hugg!!!

Ja, då var det lite uppdaterat då....... okej, okej.... DANMARK:

Älskade, underbara Sari och Hannu kom hit den 21/6 med Heppo och Hilma för att hämta upp Brizna och mig. Bilen packades inför morgondagen och vi åt lunch och fikade ute i solskenet under dagen. På kvällen grillade vi och hade jättetrevligt. De fick äran att övernatta i Öggisen! Dagen därpå gick vi upp i ottan (hugaligen.....) för att äta en stadig frukost innan vi startade vår färd till Danmark. Ett par stopp på vägen för hundarnas skull, samt lite förtärning åt oss själva. Framåt kvällen landade vi utanför stugan (ca en timmes färd ovanför Herning - där vi för övrigt stannade till för att inhandla det som behövdes till frukost följande dagar.) - packade ur bilen och tog kvällsmacka med de andra. Efter promenad med hundarna stöp vi i säng. Onsdagen tillbringade vi i Herning för shopping och fotografering. Åt en otroligt god sallad med kyckling och handlade middag att tillreda i stugan till kvällen. När vi kom tillbaka till stugan satte vi oss på verandan och "lapade" lite sol. Vinden var inte så skön, men så är det när man bor nära havet.

   

Jag tog Brizna med mig och gick ner till havet! Fick hålla i henne ordentligt för hon ville ju förstås bada!!! Eftersom jag inte visste hur pälsen skulle reagera, så blev det ingen badning denna sena eftermiddag. Det var helt underbart att stå där vid havet och låta saltvindarna ruska om i håret......

Åh, vad vi nöjt!

Vi var länge vid havet och jag tog mängder av bilder - både på omgivningarna och på Brizna förstås. =)


Motvilligt började vi gå tillbaka mot stugan innan de andra skulle bli oroliga och sända någon efter oss. När vi kom tillbaka var ruljansen i full gång - de andra förberedde sina hundar inför morgondagens utställning. De hade sett oss vid havet från verandan = vi hade kunnat bli kvar lite längre.... Efter att ha tagit fram utställningskläderna alla papper, nummerlappar, stamtavlor, pass osv. Åt vi middag. Kvällen bjöd på många härliga skratt blandade med mer allvarliga samtal och funderingar kring avel, rasen, varianternas skillnader och likheter osv. - trevlig stämning med andra ord!

Så var det åter dags att kliva upp i ottan, frukost, rastning, och avfärd till Herning. På vägen dit såg vi både en iller och en räv. =) När lättviktsbur och annan packning kommit på plats - tack Joachim för hjälpen - tog jag Brizna på en promis. Eftersom det var gott om tid innan det var dags för bedömning passade jag på att hälsa på mängder av belgarmänniskor man inte sett på ett bra tag. Många kramar blev det =))

Bedömningen började och det blev en rafflande uppgörelse i öppen tikklass mellan Brizna och Susannes Gina!!! Domaren hade uppenbarliga problem att välja dem emellan, vilket han sa och gav oss en öppen kritik på våra hundar. Till slut föll valet på Gina för bättre rörelser. Brizna kammade hem excellent och senare R-Cacib. Gina blev totalt 2a bästa tik, efter juniortiken, och då juniortiken redan fått WWjr -titeln valde domaren att ge Gina WW -titeln!!! Trodde banne mig att Susanne skulle svimma av lycka och tårarna fullkomligt sprutade ur ögonen! Lite smolk i bägaren var en herre utanför ringen som gapade och skrek som en galning på Susanne då hon kom ut till mig för att kramas lite av lycka. De andra stod kvar i ringen och han fixade tydligen inte att hon inte gjorde det samma. Gud så otrevlig man kan vara och alla gränser för hur man beter sig mot sina medtävlande var verkligen överskridna! Dessutom en svensk..... Skit samma vi var alldeles överlyckliga ändå och efter fotografering med domaren gick vi i samlad trupp tillbaka till våra platser. Tog en sväng med Brizna, bla. bort till veterinären för avmaskningen, och kikade sen på Mallebedömningen en stund innan jag gick bort till Terv och Grönis ringen, som låg placerad ute i solen. På gräsmattan bredvid ringen satt fler Laekenoisuppfödare och ägare. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och som vanligt pratade vi massor om rasen, valbara hanar och kombinationer samt att det nästa år är 10 års jubileum av Laekenoisträffen i Holland och då bara MÅSTE jag komma ner enligt dem. Skratt stoj och stim - hög stämning alltså. Sari och Hannu kom förbi och då passade jag på att presentera dem för de andra uppfödarna. Samtliga gillade Heppos huvud väldigt mycket ;) Så tågade vi in i hallen igen för kaffe. Vi packade ihop våra saker och for tillbaka till stugan med mellanlandning i en lite stad för att inhandla kvällens middag.

 

Medan Sari vilade och steken stod i ugnen passade jag på att gå ner till havet med Brizna igen =) den här gången fick hon bada! Vilken lycka! Tyvärr hittade jag ingen pinne att kasta ut åt henne så jag tog en sten och det var mindre bra för hon simmade långt ut och kom inte in när jag ropade på henne eftersom hon inte hittade "pinnen"..... till slut sprang jag upp på stranden och då simmade hon in igen. Två gånger hände det, men sen kom hon duktigt när jag ropade.
 

 

 

 

 

 

 

På kvällen åt vi en härlig middag och firade dagens framgångar =) Alva (malletiken) kammade nämligen hem juniorvinnartiteln!

Dagen efter åkte vi upp till Fredrikshamn för att ta båten över till Göteborg. Tyvärr hemvändardag alltså. Jag hade gärna stannat längre i Danmark och framför allt hunnit med ett besök hos Hanne och Lindy Pelsen, men vi var på fel ö för det. Tack så hjärtligt Sari och Hannu för att ni kom förbi och hämtade upp oss =) Och tack alla jag mötte under dessa dagar för en underbart trevlig samvaro!

2010-06-06 De trevliga händelserna denna vecka har varit att Raika går som .... ja, jag vet inte vad.... på lydnaden =)) Det är jätteroligt att träna henne nu och hon suuuuuuger in det vi gör. Fortsätter hon så här, och dessutom ligger mer säkert på platsen, är det dags att tävla!! Rex, talar vi tyst om....ja vi viskar faktiskt - igen! Förutom i ett avseende.... anskällningar funkar.... han gör dem till och med mot flugorna i taket!!! (Vem vet kanske en blir rädd nog och "tappar taget" och då ramlar ner i Rex mun.) Brizna har börjat sitt första löp efter kullen och är kelen till tusen. Even är sjuk =(

I övrigt har vi äntligen fått pannan lagad efter mycket krångel sedan nyår, så nu har vi varmvatten igen ;) (sur räkning - kommer antar jag). Vår värd har varit här och besiktigat huset (Han var väldigt nöjd med oss som hyresgäster - kändes fint att höra!). Han vill sälja det nu, så vi måste leta annat boende och DET kom ju fel i tid så det sjunger om det.... jaha...då är vi en bostadslös familj om 3 månader alltså. Magasin finns ju till alla möbler..... och husvagnsliv funkar ju ett tag framöver i alla fall.... sen då? =(

I går grillade vi med grannen och hade en riktigt trevlig kväll. Deras blandis, Thea, och Anouk lekte som galningar - ja det vill säga efter att Anouk fattat att hon inte äter snygga killar som bara är ett par månader yngre. Thea hittade tjejernas badbåt och det uppskattades - hon la´ sig i vattnet flera gånger och stackars Anouk var förskräckt över tilltaget.... blir ju blöt ju! Ibland undrar jag om han någonsin kommer att komma ur sin spökperiod!?! Idag hoppade han undan för fotbollen (!) som låg på helt annan plats än tidigare (dvs. igår)!!! Jesus... fotbollar ÄTER lacke pojkar.....men det visste ni säkert redan. Han jobbade fram till slut och NU är bollen död! Ligga så där och lura på lacke pojke vid buskarna...... fula boll.....

Så idag ringde Azzlans matte! De hade varit till Piteå BK på utställning och Azzlan kammade hem HP, BIR och BIS1 - valp!!! WOW!! VAJERT och Mega grattis! Domare för dagen var rasspecialisten: Sonny Ström.

MAJ

2010-05-29 Veckan som gått har varit väldigt blandad vad gäller vädret.... eller ja egentligen väldigt förutsägbart för det har regnat och åskat till och från under hela veckan - hela 1,5 vecka faktiskt! Det betyder att internet varit utdraget allt som oftast och så fort åskan avtagit så har det startats upp igen = fasligt spring i huset.... hahaha... Det har regnat så kraftigt att stora delar av Örebro blev utan vatten på grund av blixtnedslag! Dessutom när jag hämtade Jey och hennes kille vid tåget förra fredagen var regnet så kraftigt att vi, och flera med oss, var tvungna att stanna vid vägkanten och vänta på att det skulle avta innan vi kunde åka vidare. Mitt i allt regn kom så en rejäl hagelskur. Väl hemma var det uppehåll.

Angelica har varit dålig. Någon form av infektion i kroppen, som inte vill ge med sig och det känns oroande. Hon har fått träningsförbud av läkaren!!!Mängder av prover är tagna och vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt. Våren har inte varit så kul för henne i år heller. Den kom ju sent men med besked där nere, och hennes pollenallergi har naturligtvis "blommat" för fullt den med. Vi har också hunnit med att hälsa på hos Jey den här veckan, och hon har det bra i Stockholm. På vägen hem stannade vi till i Stallarholmen på en fika.

Brizna har tagit sitt blodprov för rabbin och tid är bokad åt Even, som skall genomgå en undersökning alá fullständig blodstatus. Vad vi letar efter vet vi inte, men jag vågar göra gissningen att det är något autoimmunt då han aldrig går upp i vikt. Han mår inte bra, så mycket kan vi ju se, och jag vill veta varför (om det går att få fram). Den här veckan har jag också lagt sista "tuchen" på Belgaren och sänt den till tryckeriet. =)) I går var jag och Cassandra nere vid sjön och tog nya vikingabilder (en del upplagda i vikingaalbumet/sidan 4). Det var svinkallt i blåsten och när vi åkte hem började det regna igen! På håll hörde vi hur åskan rullade, men vi kom undan den här gången.

Idag sken solen så då passade vi på att rensa ogräs, klippa gräs (tungt sa klipparen då mattan är dyngsur på sina ställen) kantat alla gräskanter mot rabatterna och avnjutit årets första rabarberpaj i solen. Tyvärr är det ingen större värme ute trots sol. Tråkigt nog har en av våra vackra roddar dött. Den här vintern blev för tuff för den. De andra har endast knopp där man börjar se vilken färg blommorna har - i Stockholm stod de & syrenen i full blom......  

2010-05-17 I fredagskväll kom vi hem igen och började med middag. Sen gick vi ut med Marias man,  Mats, för att kika på problemet "läcka". Nå han kunde inte fixa det heller, så en granne tillkallades och det var minsann rätt granne - han har jobbat med vagnar och Öggisen kände han till - ja alltså vår Öggis - eftersom han var med och fixade elen & luckan.

Vet ni att det får plats en lång karl i ena lådan i Öggisen!! Vi visste det inte förrän Mats tryckte ner sin långa lekamen - å inte fastnade han heller.... ;) Det verkade som om de lyckades få det tätt, men vi skall kolla då och då för säkerhets skull - kan ju vara så att slangarna behöver bytas. I vilket fall så fick de skruven helt i botten så så långt är allt ok. Tack - jätte tack.

Väl hemma ville Cassandra sova i Öggisen så hon och jag sov där fred - söndag. I dag kollade jag igen och tyvärr läcker det fortfarande, men väldigt lite... Kanske är det slangarna som måste bytas i alla fall.

I dag har vi varit ute och fotograferat i vikingakläder - ja, tjejerna hade vikingakläder. Till min fasa upptäckte jag att de växer.... Klänningarna vi fixade till förra året är på tok för små - förutom Cassandras då som bara måste fållas ner - men Stephanie behöver en ny uppsättning! Vi hade jätteroligt under fotograferingen och längtan till festivalen satte verkligen in. Fler bilder hittar ni under albumet/vikingaalbum. Det blev till att lägga till en ny sida i albumet. Nu är det så dags att sätta fart med extraklänningarna till tjejerna. Kul!

2010-05-13 Utställningsdag! Upp med tuppen och fin frukost innan vi gick ner till utställningsplatsen och hämtade våra nummerlappar, samt lämnade av bur, stolar, trimbox och annat man alltid släpar med sig till ringen. Så tillbaka till husvagnen för att hämta gänget =) Först in i ringen var Rex, som spelade pajas sin vana trogen.....

 

 

 

Hoppade efter rosetterna, som ringsekreteraren viftade med. Dagens skörd innan finalerna blev; CK, BIM och BIR Öppen klass. Slagen i BIR/BIM finalen av Vajert Inja (still going strong). När Rex var klar böt vi ring för valparnas debut. Vid det laget hade Kristin och Tova kommit med Azka för socialisering och "mini syskonträff". Först in i ringen var Anouk, som alldeles glömde bort att han just nu är i spökåldern och hade inga problem med Jespers närgångna hanterande (om han nu tyckte att det var närgånget, inte vet jag) - duktig kille. Så var det Alphas tur och hon gillade Jesper starkt ;)... mysig man det där, den pussar vi på.... så var det bådas tur.... hu... bonki, studs, bonki, lekinvit.... lite trav och bus... hahahaha... valpar..... BIR-valp togs av Alpha och Anouk blev således BIM-valp =) Efter deras äventyr i ringen gick vi bort till bron med gänget och Inja för att ta en generationsbild.

sen gick vi till husvagnen för fika och fotografering med barn och far =) Vi försökte också få det tätt - ni minns.... varmvattenbehållaren och lyckades så pass att vi kunde köra värmen, visst det droppade lite, men inga pölar i alla fall! Varmt och gott blev det! Efter trevlig samvaro åkte Kristin, Tova och Azka hem och jag och Maria tog Rex och Alpha med oss ner till finalringarna. Körde lite lydnad med Rex medan vi väntade. Alpha placerade sig som BIS-2 valp - JIhaaaa och Rex blev BIS-3 öppen klass.... Nytt jubel och HAN blev nog gladast för de snälla människorna bar in HÖGAR med leksaker, kamptrasor och annat kul på plan och ALLA högarna var till honom..... hm.... galning! Studsade som en tok och högg ner i högen efter en leksak bara för att genast släppa den och hugga ner i högen efter nästa och så höll han på en bra stund! Säger då det..... clown är vad han är =)

Efter finalerna gick vi till den gosigt varma husvagnen och åt en supergod middag. Framåt småtimmarna tyckte vi att det lät konstigt och det gjorde det.... suck.... det läckte igen och nu var det inga droppar då och då inte..... ja ja... vagnen var ju redan varm och go så vi stängde helt sonika av för att kolla på det när vi är hemma igen.

2010-05-12 Med mängder av petflaskor fyllda till bredden med vatten bestämde jag och Maria att vi chansar på den vita Volvons goda vilja (ja, just det - den med trasig kylare) och i övrigt en bättre dragbil då den har highjackers. Hämtade så upp Maria och Alpha i Tibro och åkte vidare till Igelstorp där vi hämtade varmvattenbehållaren. Utanför Jönköping gjorde vi ett fikastopp och fyllde på vatten i kylaren på bilen - som faktiskt inte läckt så mycket som vi befarade att den skulle göra! Vi gjorde ett stopp till med vattenfyllning. Straxt innan färjelägret till Ivön fick vi göra ett bromsprov av kraftigt slag. Två rådjur fick för sig att slänga sig över vägen precis framför bilen. Den ena sprang över till andra sidan men den andra halkade, stod på ända och for upp igen och valde att rusa tillbaka från de håll de hade kommit. Både bilens och vagnens bromsar fungerar utmärkt kan jag här med meddela ;) och rådjuren klarade sig fint om än med hjärtat i halsgropen får man förmoda. Inne på campingen hittade vi vår plats och fick hjälp av starka karlar att baxa vagnen rätt.... lite för starka .... för en av dem slet loss halva handtaget på vagnen :( Medan jag fixade i vagnen gick Maria ner till grillen med köttet. Trixade in elementet i varmvattenberedaren (en så otroligt korkad konstruktion där elementet är precis så stort som hålet på behållaren. Det är megaknöligt att få ner det och dessutom är det väldigt tungt att hålla samtidigt som man skall få det på plats) det gick vägen till slut och jag skruvade åt för kung och fosterland. Vi åt en mycket god middag och så var det dags att prova om jag fått det tätt = på med vattnet och cirkulationen för att få värme i vagnen. Lika fort av igen för det läckte som ett såll. Tur vi hade varma filtar med oss för den natten blev utan "stugvärme".   

2010-05-11 Upp och iväg till verkstan´. Under tiden som de fixade bilen, skulle ta 1-1,5 tim, passade jag på att besöka Bergqvist järn & bygg. Där gick jag igenom mängder av kataloger över tapeter och gode Gud vilka läckra tapeter det finns. Ja, mindre läckra också om sanningen skall fram - en del rent horribla faktiskt. Nu skall jag ju inte ha några tapeter, men tiden flyger iväg när man roar sig och när 1,5 timme gått var jag åter till verkstaden för att hämta min bil. - Är du redan tillbaka? säger killen. - Ja det har gått 1,5 tim nu. - Ok, inte helt klar bara. Satte mig ute i solen och väntade och började förstå varför de inte var klara för det var mer snacka, gå om kring samt fika - än jobba på den verkstan´. Tog nog nästan en timme till innan bilen var klar och jag kunde kvista hem för att byta bil med Göte. Till saken hör nämligen att den vita Volvon har läckande kylare och Göte ska köra Jey till Stockholm, vi böt därför bil så han inte skulle behöva fundera på tempmätaren hela tiden. Själv kvistade jag iväg till skroten, med vita Volvon, för att höra mig för om de kanske hade en kylare till den bilen. Och visst hade de det!!! YES!!! (och magklumpen växte lite till) Hem hämta tjejerna på dagis och fritis och började laga middagsmaten - DÅ ringer telefonen ........

I andra änden är det min, i vanliga fall väldigt lugna, man som något upprört deklarerar att han står på en mack i Stockholm och bilen startar inte!!! Den är helt död faktiskt! Ja, lyse finns och blinkers fungerar men startar si det gör den inte. Han får telefonnumret till en alldeles underbar vän, "Ludde", och utan att blinka kvistar Ludde till macken där han ger den en knuff och det räckte för att den skulle hoppa igång. Så länge motorn är igång fungerar bilen fin, fint. Ludde konstaterar därmed att startmotorn sagt upp sig! Göte tog sig hem genom att inte stänga av motorn på hela vägen förrän bilen stod på plats utanför huset. Fint då! Den bilen ska ju frakta oss och husvagn till Ivön i morgon..... inte det nä...... det var det där med plan B.......

2010-05-10 Nu är det bråda tider. In till Örebro för att besöka alla husvagnsförsäljare jag kunnat hitta i katalogen. 4 ställen besökta och INGEN hade någon behållare, eller taklucka för den delen - men det var inte väntat heller. Handlade inför resan och kvistade hem. Ringde "husvagnsNicke" igen och han kom på att det finns ett ställe i Igelstorp (mellan Tibro och Skövde) och eftersom jag skall hämta upp Maria i Tibro kan vi fortsätta nedåt den vägen när vi åker mot Ivön. Kalas. Ringer dit och DE hade en behållare som lades undan i mitt namn. YES!!!! Ok, så långt fixat. Jag har bytt en sån tidigare, så väl på plats på campingen - och bara det är ljust - skall jag nog få till det. Belgarens manusstopp är idag så i brist på annat.... hm.. host, host.... slängde jag mig över "snickrandet" av kommande nummer. Lite ändringar sedan förra numret och så allt nytt som skall in. Under tiden jag sitter och snickrar kommer jag på mig själv med att tänka att det har gått lite för lätt med "fixningen" inför denna resa. Menar att takluckan är det ju som det är med och om det nu inte spöregnar hela tiden håller plasten vätan ute, varmvattenbehållaren ligger i Igelstorp och väntar och bilen skall få sin nya kontakt i morgon - vad kan gå fel????? Det är väl ungefär vid det här laget jag börjar få den där obehagliga klumpen i magen.

2010-05-09 En dag med blandat väder ömsom uppehåll ömsom lätt duggregn. Ut till Öggisen för att packa det som skall med till Ivön, fylla vatten i tanken efter rengöring, ev. tvätta utvändigt och för att kolla att takluckan som "husvagnsNicke" tätade verkligen är tät - lär ju visa sig nu när det har regnat så mycket.

Nu kommer vi till en av anledningarna att jag inte är så mycket på utställningar och campingturer längre. Förutom att det kostar en förmögenhet att köra bil, anmäl till utställningen (och dessutom behöva köpa rosetterna man förr fick - gäller inte specialerna dock - där får man minsann fortfarande sin/a rosett/er) så skall det ALLTID hända en massa innan man verkligen kommer iväg och tyvärr sådant som alltid gör stort hål i den mycket tunna plånboken!!!! Denna planerade resa skall visa sig INTE bli något undantag..... man kan ju se det på två sätt - antingen sätter man sig ner och stortjurar (vilket jag gärna skulle vilja göra, men inte kan) eller så ser man det komiska i det, då man i bakhuvudet anar att det ordnar sig på ett eller annat sätt (vilket är mer min natur - att se det komiska alltså, men även jag har en gräns...)

Öppnar så toadörren och fällen på golvet är dyngsur, fullständigt genomvåt ...... va f-n..... tittar upp och .... var är min taklucka???? Handtagen ÄR nerfällda, så inte har vi glömt att fälla ner luckan inte, men luckan är borta! Den måste blåst av och ligger således någonstans på vägen mellan Tibro och Olshammar....(om någon mot förmodan hittar den så är adressen Bäckvägen 11 i Olshammar) In till telefon och ringer "husvagnsNicke". - Va? säger han och frågar om det läcker utefter sargen eftersom det är där han har tätat.... men TJENA..... utan lucka spelar det väl ingen roll, det regnar ju rakt in! hahahahaha..... Nå han föreslår att jag ringer runt och hör mig för om det kan finnas en lucka i den storleken (den är i udda mått förstås - standardmått hade ju blivit för enkelt...) för ny lucka måste jag ju ha. Vi avslutar samtalet och jag och Göte tejpar fast, med silvertejp - husvagnsägarens bästa vän ;), plast över hålet tills vidare. Öppnar så varmvattenbehållaren - bara av en känsla - och upptäcker till min fasa att den hårda vintern knäckt burken...... neeeeejjjj...... ny kostar så där en 1200-1300 kr! Ja, det finns ju inget annat att göra än att skaffa in en för annars har vi ju ingen värme i vagnen. Skurar ur vattentanken, packar vagnen samtidigt som jag svär ve och förbannelse över situationen. Tänk om vi inte kommer i väg i alla fall?! Dags att klura ut en "plan B", och C och D kanske också en F för att vara på säkra sidan......

2010-05-08 Så var det åter dags för en trevlig spårdag med Maria och gänget. Kallt!! Jag hade snudd på fullständig vintermundering på mig för att inte frysa. Under natten, som gick, hade vi frost igen, men när man är i skogen och rör sig hela tiden får man ju upp värmen och efter en spårare som Brizna blir man till och med lite svettig!!!! Lilla goa Anouk har inte fattat galloppen ännu. Han spårar då och då, men undrar mest vad vi gör. Nåja det lossar så småningom ;) Rex den fulingen KONTROLLERAR spåret för att sedan gå upp i vind (sök) och hade han inte suttit fast i lina hade han gjort sökslag för var figgen är DET vet han med besked och varför gå spår - vilket tar längre tid - när man redan vet var figge ligger???? Nå, skam den som ger sig och han måste jobba runt i spåret vare sig han vill eller inte..... Sån´ e´ jag..... Alpha fick ett spår att bita i - 90 grader vinkel och skiftande terräng - något konfunderar i vinkeln, men bestämde sig snabbt och klarade spåret galant! Ett lika, som detta, och sen är det dags att plussa på med vinkel till =))) Tack Maria för en lika trevlig träningsdag som alltid ;-)

När jag kom hem öppnade himlavalvet sig och det ha regnat hela eftermiddagen. =( Hoppas det är bättre väder i morgon annars är det ingen idé att tvätta husvagnen ju..... klart, självsköljning blir det om man tänker så.....

2010-05-07 Måste byta släpkontakten på bilen för den hänger löst!!! hu.... och är lite sprucken också. Idag har jag därför köpt ny 7-spolig kontakt och varit till verkstan för tidsbokning eftersom ett stag till kontakten måste svetsas dit! Blir på tisdag morgon. I morgon är det spårträning och på söndag skall Öggisen tvättas utvändigt.

2010-05-06 Hemfärdsdag från Olofström, och på vägen hem hämtade jag upp Öggisen som fått sig en översyn under några dagar av "husvagns-Nicke" i Tibro. Nu så skall den vara redo för årets säsong och jungfru turen kommer gå till Ivön med Maria i nästa vecka =) 

2010-05-04 Idag åkte jag ner till Angelica i Olofström. Gud så skönt att få komma bort ett par dagar. Det har varit lite mycket en tid nu och jag känner stort behov av att få vila. Så är jag väldigt besviken på den VÅR som aldrig infinner sig..... värmemässigt i alla fall.... kunde blommorna ha halsduk och toppluva skulle de banne mig ha det på sig nu när de trotsar kylan - vi har ju haft frostnätter igen - och tänker slå ut i alla fall. Resan ner gick i alla fall bra och jag stannar i tre dagar innan "plikterna" kallar där hemma och jag måste åka upp igen.

2010-05-01 Ny månad.... IGEN!!!!.... och tyvärr väldigt kallt fortfarande. Idag var det dessutom molnigt och blåsigt. Många deltog nog i något av alla de demonstrationståg som denna dag av tradition går av stapeln ute i landet. Maria och jag bestämde oss för att demonstrera av helt annat slag...... spår...... ;) hahahaha.

Alpha gjorde ett lysande spår och det är så himla roligt att se henne när hon finner apporterna.... snacka om att "världen ramlar ner av lycka". Idag gick spåret dessutom betydligt bättre för Rex, men Anouk fixade det inte i blåsten, så vi bröt spåret och lika lycklig var han för det....... Brizna var överhet och jag lutade bakåt för att hålla emot i linan.... Gulp... här gäller det att dra ner tempo minsann. Dagens häftigaste bild tog Maria när jag och Brizna "sprang" i spåret.... Kolla!!!

På bilden vänder hon upp för att återgå till spåret där hon gjorde tappt i farten. Mer spring än spår, men vi vet ju varför.... så lycklig över att vara igång igen ;)

Efter spårningen fick hundarna sträcka ut ordentligt genom lek på fältet. Bollslungan kom fram och jisses vad de for iväg efter bollen ;)

Lägg märket till att gentlemännen Anouk och Rex låter tjejerna bära bollen.... ;)....eller var det så att de inte hann med..... host, host......

 

APRIL

2010-04-25 Veckan har ägnats åt att kurera mig från den envetna förkylning (3v nu) som jag dras med, samt lydnad för Rex del. Vi är inte ense om hur saker och ting skall se ut eller utföras, så jag har "stoppat undan" honom då och då för att köra med en betydligt lydnadsvilligare hund - Raika. Hon är verkligen med på noterna (lite för ivrig) men det är så roligt att köra med henne när man tröttnat på tjafset med Rex ;)

I går var jag och Maria, Sinanjus, i skogen för spårträning. Alpha har gått så där en 5-6 spår redan och är riktigt duktig! Anouk fattade inte riktigt vad vi höll på med först, men nog spårade han bitvis och då riktigt bra! Stor lycka när han fann Maria bakom rotvältan i spårslutet. Rex, stackaren, ÄR sökhund..... jodå... han spårade han med, men var gång det såg ut som att han fäste i spåret vände han upp mot skogen för i den måtte väl ändå figgen ligga....... spåret finns ju...... När han inte fick någon söksignal från mig återvände han till spåret och efter ett par meter hände samma procedur - ut mot skogen, helt stilla, vänta in signal, ingen kom, åter till spåret - slutet av spåret fuskade han rejält - fick nämligen vittring på Maria och for iväg med spinkiga mig som en vante/flagga/trasa hängandes i slutet av linan - höll för allt vad tygeln bar och försökte springa för att hänga med i hans rasande tempo...... glad att jag inte bröt benen av mig...... 

Vi hade en alldeles underbar dag. Enda smolken i bägaren var att Rex och Taiba hade en otrevlig diskussion, varvid Rex fick träna platsliggning med besked..... drummel!!... man pratar inte så till damer - även om de svarar emot..

Kom minsann ihåg kameran och fick mängder av härliga bilder. Förutom att träna hundarna, satt vi på ängen i solen och nöjt med kaffe i muggarna och skrattade gott åt  Alpha och Anouk som for som galningar!

 

 

 

 

 

 

 

 


2010-04-19
 I helgen som gick var Jey hemma och vi hade jättetrevligt. Söndagen ägnade vi åt ett arbete, helt i min smak, hon har i skolan. Vikingatiden =) Många sidor blev det..... kul!

2010-04-11  Nu var det bra länge sedan jag uppdaterade i dagboken. Brukar vara flitigare med det, men det har liksom inte funnits någon inspiration.... Våren är en månad försenad - helt klart - och först nu ser vi mängder av krokusar, påskliljeblad samt tulpanblad. Azalean har satt bladknopp (bilden) och det skall bli spännande och se om den tänker blomma i år! Förra året kom ju våren tidigt och sen kom den av sig då vi fick snö och kyla igen. Azaleor gillar inte det.....

Jag har förmånen att få höra av ägarna till A-kullen med jämna mellanrum och allt fungerar fint så här långt. Gänget är nu i en ålder då de byter tänder, vilket är en roligt tid då man ibland undrar hur de kan tugga när det är tomt här och där till dess de nya tänderna fyllt tomrummen =) Anouk böt alla framtänderna samtidigt! Såg ut som om någon kört in en pinne och rensat rent!! Hade han kunnat tala skulle han läspa - helt klart. Nu har de nya bissingarna kommit upp och han ser ut att bli fulltandad. P1 & P2 finns också där de ska =) Dessutom har han ett väldigt fint saxbett ;) Allas sidor kommer att uppdateras med information om vad som hänt sedan de åkte.

På tal om att uppdatera så har jag gjort om kullsidorna. Nu finns information om var och en direkt när man klickar sig in på kullen. Här och där saknas det valpbilder - gäller främst de tidigare kullarna - men de kommer så snart jag hunnit gå igenom alla pappersbilder och skannat in de som jag tycker passar. Kan ju dröja ett tag då min skanner så påpassligt behaga dö! En och annan vuxen bild saknas också och det beror helt enkelt på att jag inte fått någon! Alla "valparna" ur vår uppfödning har ju egna sidor och dessa  kommer fortfarande att finnas, med undantag för dem som jag inte hört något av sedan de var 8 veckor!!!

MARS

2010-03-13 Vi har haft sol i ett par dagar och det syns på snön. Den minskar markant här och där - me like - Tyvärr är det fortfarande minusgrader (i synnerhet på nätterna) - om än väldigt nära 0an och upp till +2 (på dagarna) - vilket medför att det är förenat med livsfara att ta promenader. Underlaget har blivit ren is på många ställen! Till och med hundarna har slagit av på takten på grund av isen!

Rex är konfunderad...... håller som bäst på att träna in klicken på honom och inte fattar han varför han får godis, efter ett klick, utan att egentligen göra något... hahahahaha..... Han kommer med motdrag för reaktionen från han sida är att han provar ut olika positioner; sitter, ligger, går in fot... ja, till och med anskällningar..... något skall man väl göra för att det skall klicka. Betyder det att han har fattat?

Det har också kommit in rapporter från A-valparna :) Fungerar alldeles lysande och fler ägare har redan satt upp sig på ny valp om så där en 1-3 år! Alpha har redan gått spår och att finna husse och larven i slutet var en höjdare! Azzlan har haft fullt upp - bowling med tax, kamp med papillonöron, skitrensning av hästhagen........ Akira gör succé i köpcentra och på andra offentliga platser - där hon bara "äger" ;) Azka trivs i zooaffären och älskar att ligga i mattes knä - trots att hon börjar bli lite stor nu. Anzir och Attli har fullt upp med att träffa mängder av människor, som aldrig sett en Laekenois förut - de trivs med den uppgiften och verkar fixa värmen utan problem (stor omställning för dessa tjejer ju). Härligt att det fungerar och att ni trivs med varandra. Jag kommer uppdaterar deras hemsidor med det som kommit in - vartefter.

2010-03-05 I måndags var jag på provtagning där mätning och vikt minsann ingick för att de skulle kunna räkna ut mitt BMI - låt mig säga att inte var det högt inte..... Glädjande nog har jag gått upp 2 kg! Sen tappades jag på blod till 7 (sju) rör och som goa Tarja sa - Det var de 2 kilona ..... hahahaha...

Under den här veckan som gått har jag och Rex tränat anskällningar. Jag har dessutom försökt sätta mig in i programmet Indesign CS4, vilket inte har varit helt lätt, även om jag känner igen en hel del från föregångaren Page Maker. Stephanie går på dagis igen efter operationen och allt har gått bra =) Nu sover hon som hon skall på nätterna och har varken snarkat eller haft andningsuppehåll sedan operationen - skönt! Mer snö har vi också fått, men också riktigt fina soliga vinterdagar. Temperaturen under natten kryper ner till -11 grader för att stiga till -3 -- +1 på dagen. Vi är fortfarande hundvakt åt Anouk och för varje dag som går blir jag mer och mer fäst vid honom - blir tufft att låta honom åka hem......

    

FEBRUARI

Rex släpper inte!!2010-02-25 I två års tid har planeringen varit att ta sig ner till IPO seminarium på en vecka i Skåne, men båda åren har det "skitit" sig av olika orsaker......

.... men i torsdags (18/2) packade jag in Rex och Anouk i bilen för att ÄNTLIGEN styra kosan mot Skåne för att där delta i ett helgseminarium med inte mindre än Fabrizio Coppola! Helgen har varit helt otrolig! Intressant, lärorik, upplyftande och energikick givande och väderomväxlande - minst sagt! Åh, vilken mat sen..... mums!! Anouk gjorde succé med sitt clownbeteende och Rex gjorde mycket bra ifrån sig i träningen. Han är lättlärd, oöm, sorglös och köpte vad de än gjorde med honom. Det höll dock på att sluta innan det ens hade börjat...... bakluckan gick i baklås och det tog ett bra tag innan två starka karlar lyckades teknik rycka så att den till slut gick upp - phu! Svårt att testa hunden om den är inlåst i bilen liksom.... Så var det det där med vädret - under loppet av 2 timmar hade vi en högst växlande väderlek! Det började med ymnigt snöfall där flingorna var stora som 5-kronor och dessutom så tjocka att de tog en bra stund innan de smälte i handen, samtidigt blåste det hård vind (mindre trevligt). Lottas malle - LisaEfter en liten stund avtog snöfallet och övergick till HAGEL..... aj..... de gjorde banne mig riktigt ont när de träffade ansiktet trots att de inte var stora alls! Så övergick det mer och mer till REGN..... eh.... ja just det.... för att sedan åter snöa.... vädergudarna har problem - bara att konstatera. Det enda vi inte hade första dagen var sol, men si, det fick vi minsann på lördagens förmiddag =)

Natten till lördagen var kall och det hade snöat mängder! Solen, under förmiddagen, gjorde dock att snön på taket till "vår" sovstuga började kana nedför... bit för bit till dess överhänget blev för stort och snön brakade ner i backen.... framför ytterdörren - förstås - var annars? Dagens första övning, för Rex, gjorde hans tunga alldeles blå till slut - stackaren ... fick ju inte luft i halsbandet som han tog i - övningarna efter lunch gjordes därför i den sele, som jag fick låna av Christina (tack för vänligheten), och han kunde agera betydligt mer fullt ut. Duktig kille!

Iris terv - ArnFabrizio hade genomgång efter dagens sista hund, innan middagen, alla dagarna och förklarade varför en del övningar gjordes som de gjordes och hur resultatet skulle se ut så småningom. Mycket informativt där han hela tiden drog paralleller till vargflocken och dess beteende eller andra rovdjur i sammanhanget jaktlust, jaktbeteende, försvarslust och gripande. Efter middagen - ja faktiskt även under den - både fredag och lördag kväll hade vi trevligt samkväm och det pratades om ALLT mellan himmel och jord - alltså inte bara hundsnack, Dobben - Gaiaäven om det ämnet också avverkades grundligt förstås. Bland annat en hel del inlärningstips och trix och det är alltid lika roligt att få ta del av andras metoder och erfarenheter. Historier om en hel del blunders i samband med tävlingar och träningar berättades också så skratten skallade ut på gårdsplanen. Ett generöst och trevligt gäng med andra ord =) ! 

Natten till söndag var mer än kall och innan det frös på hade det snöat rejält - för säkerhets skull - vilket medförde att bakluckan på min bil åter var omöjlig att öppna - fast den här gången hade den frusit fast och det hade för övrigt alla dörrar utom förardörren gjort..... suck.... Christinas riesen - ZeldaNär vi väl fick upp dörrarna sattes värmefläkten igång för att göra temperaturen behaglig i bilen åt Rex. Även dagens övning, för det blev bara en då Rex visade sig riktigt trött, gjordes i den lånade selen. Fabrizio ville prova om Rex kopplat ihop att sitta och skälla för att få bytet - och frågade därför mig om det var ok att göra det även om han inte trodde Rex skulle klara övningen. Visst - kör på! Så hjälp figuranten höll Rex, Fabrizio hetsade honom och rusade in bakom skjulet varpå Rex släpptes. Han for i väg, rundade hörnet och satte sig..... inte ett skall... däremot försökte han tränga sig förbi Fabrizio för att knycka bytet - vilket inte lyckades förstås och till slut gav han 2 skall!!! Med andra ord klarade han NÄSTAN övningen och Fabrizio var imponerad. Mycket trevlig Schäferhane

Måste säga att seminarium där man "bara" går med bakom för att stötta och berömma sin arbetande hund är helt ok för min del ;)
Hjälp-figgen höll i "tömmarna"  (han gillade för övrigt Rex respons i övningarna och kommer bli hans figge när det är dags) och inte gjorde det mig något...... riktigt slappt faktiskt och så fick jag ju se hur jag skall göra sen - bra upplägg om ni frågar mig =))

Efter sista hund på söndagen - framåt lunchtid - hade så Fabrizio en special genomgång, kan man väl säga, eller avslut med sammandrag, där han gick igenom hund för hund och hur han upplevt helgens övningar och hundens respons samt där han gav var och en "läxor" och vidare tränings uppgifter. Folk började sedan tack för den här gången och jag packade in mina grejer och hundarna i bilen för att påbörja hemresan. Nu ska man ju veta att vi levt lite isolerat denna helg, men inte mer än att alla rapporter om Rex och Fabrizioklass 2 varningarna som duggat tätt över landet nått fram även till oss, vilket gjorde att jag kände mig lite nervös över hur väglaget skulle vara. Behövde inte oroa mig förrän jag närmade mig Jönköping!! Har de sålt alla sina plogar?..... Shit - för att tala klarspråk - vad halt det var och värre blev det ju högre upp jag kom! Stannade till i Tibro för fika och så fick Anouk och Alpha leka ordentligt. Väl hemma hade temperaturen dalat till - 19 grader ...... burrrrr..... 

Tack goa Lotta för den här helgen och framför allt för din super goda mat!! NU kör jag och Rex igång läxorna, så vi har att visa upp nästa gång vi ses, vilket jag hoppas inte dröjer allt för länge ;-)

2010-02-14 Anouk har, sedan Anzir och Attli åkte, tydligt visat att han uppfattar det lite ensamt utan något syskon att terra. Så i fredagsmorse när Alpha kom för att vara hos oss den här helgen stod glädjen högt i tak!! Både Alpha och Anouk fick ....... fnatt - helt enkelt...... De har gjort sitt bästa att ta "död" på varandra under dessa dagar och jisses va kul de haft. Mamma Brizna blev också jätteglad att Alpha var "återfunnen" - fast nog behövde hon tvättas (luktar ju inte alls som "hemma" längre) dessutom var hon nog utsvulten som varit borta så länge så DI fick hon minsann! Anouk fick en super liten slurk för att sedan få sig en tillsägelse som hette duga - åh, nej du unge man!!! Eftersom han inte varit försvunnen var det bara för honom att lämna plats till Alpha så hon kunde få det lilla som där fanns!!!! Sen var det åter tvättdags och lekstund. Brizna hade jämt skägg att hålla battingarna i schack! Tänk att hon lät dem hållas såsom de tuggade och drog i henne.... :)

När Alpha idag åkte hem somnade Anouk och sov som en stock bra länge. Det tar på krafterna att "döda" syster...... Sen var han ute med faster Raika och liiiiite läbbig är hon när hon kommer i "110" knyck runt husknuten.... samtidigt som hon är väldigt spännande och han bara måste kuta efter.... hahahaha.... Raika är smart nog att inse att hon måste vara försiktig när han är nära, så det är hon - snacka om tik att bjuda på sig! Härligt! Vi håller tummarna för att hon skall få egna valpar under det här året =))

Så måste vi ju bara berätta att Angelica tog ny guldmedalj i går igen! Nytt VAJERT!

2010-02-09 Idag packade vi in Anouk, Attli och Anzir i bilen för avfärd till Arlanda flygplats. Dags för Attli och Anzir att flyga hem till Trinidad. Resan till Arlanda gick bra. Gänget sov och väl framme fick det gå en promenad innan de skulle installera sig i flygburen. De hade fått den största vattenskål (eller snarare hink) jag sett i samband med cargo transporter!! Kalasbra! Efter sedvanligt pussande och försäkran om att maten samt alla papper satt ordentligt fast ovanpå buren åkte så vi, barnen och Anouk till Enköping och MC Donalds. Annelie, Anouks ägare, kom för att passa på att pussa lite på killen. Han hade för övrigt fullt upp att hälsa på alla de tvåbenta som passerade honom =)) Duktig kille!

2010-02-06 I går var vi till veterinären med Anzir och Attli för deras andra och slutliga besiktning inför resan hem till Trinidad på tisdag =) Anouk fick också följa med för tränings skull. Bilresan dit och hem gick alldeles lysande. Valparna var tysta och låg mest hela resan. Inne hos veterinären hoppade Anzir upp mot papperskorgen av plåt - ser ut som en lång tub och är ca 80-90 cm hög - och ett fasligt liv uppstod när den slog i golvet. Någon som blev rädd? Nä inte mycket.... det enda som hände var att vi 2-benta hade ett otäckt metall ljud ringandes i öronen en bra stund efter händelsen samt att veterinären kom in och undrade var det var för något mina hundar kunde riva ner den här gången!! hahahahaha. Hon undrade också lite smått om alla Laekenois valpar va så här "obelgiska" ...... vad svarar man..... ;)... Anouk tog sats och hoppade upp på undersökningsbordet samt ner igen. Han gav veterinären en stor puss och passade även på att stansa in sin tandstatus i veterinärens näsa när hon inte tänkte sig för och böjde sig ner över gänget för att ta upp en av dem! hahahaha!! Hon började gapskratta och sa - Hörru du du lilla killen, du är verkligen något. Dig behåller jag själv. De kan glömma att du var med idag och åka hem utan dig!!  =) (Undrar just vad Anneli skulle tycka om det....) Utflykten idag tog för de gjorde inte mycket väsen av sig resten av kvällen ;)

Idag har Angelica tävlat i bågskytte igen och det gick kanon! 508 poäng och nytt personbästa, nytt klubbrekord samt guldmedaljen!!! VAJERT tjejen! Vi är så stolta över dig. Fortsätt kämpa och vi fortsätter att hålla våra tummar för dig!

JANUARI

2010-01-31 Den här helgen har varit lite turbulent - känslomässigt alltså! I går kom Barbara och René från Schweiz. Vi åt gott, pratade om allt och framför allt bekantade de sig med Akira. Efter att ha gått igenom alla papper gjort alla underskrifter satt vi och pratade till långt in på småtimmarna.

Idag har telefonen gått varm då jag fyller 45 år. Tack  för alla gratulationerna, även för dem som kom via mail, skrevs i gästboken på hemsidan och på facebook =) Maria och Mats från Sinanjus kom under förmiddagen eftersom både Alpha, som vi varit valpvakt till i en vecka, samt Akira skall lämna oss för sina nya hem. Strålande sol, 11 minusgrader = Vi var ute en hel del med valparna. Dessutom fick de vuxna hundarna också chansen att charma in sig hos Schweizarna - vilket de gjorde med besked! Speciellt Rex och Brizna förstås. Efter en god lunch for så Akira med sin husse och matte och jag trodde att hjärtat mitt skulle gå itu. Det till trots känns det så rätt med den här familjen och de lovade mig en tik tillbaka om de i framtiden parar Akira. Hela familjen önskar tacka Barbara och René för en mycket trevlig helg och vi kommer hålla alla tummar och klor vi har för att utbildningen med Akira till räddningshund går galant. Varmt lycka till =)

Tur också att Maria och Mats inte hade så väldans bråttom hem. Skönt att få prata en stund och att få samla tankarna och intrycken från helgen. Azzlans matte ringde också och det var verkligen ett roligt samtal. Hon började med att gratta och säga att allt fungerade fint, men ett liiiitet problem fanns dock..... Gulp... jaha nu börjas det tänkte jag.... Det bara går inte att träna inkallning med Azzlan! eh... inte?... vadå sticker han åt motsatt håll eller?..... här börjar hon gapskratta.... NEJ, men det är omöjligt att träna inkallning men en valp som ständigt är vid ens fötter!!!! hahahahaha ja jisses..... Jag frågade om hon hade försökt att springa ifrån honom - och det hade hon, men han är nästa lika snabb i snön så den gubben gick inte...... jisses vad vi skrattade......

Nu är det endast tre valpar kvar i huset. Anzir och Attli, som väntar på klartecken från flyget som skall ta dem till Trinidad, och underbare Anouk "Noucken" som vi  är valpvakt åt då matte Anneli har en del att stå i innan hans hemkomst. Det gör absolut ingenting - ta god tid på dig Anneli - för han är helt fantastisk!!

2010-01-26 I söndags morse körde Göte mig och Azzlan till Hallsberg. Här börjar vår resa till norrland - slutdestination Piteå. Vi åkte alltså först bil, sedan tåg från Hallsberg till Bålsta där vi böt till buss, som efter kringelkrokig bitvis mycket smal väg, till slut landade utanför Arlanda flygplats. Efter Azzlans kisspaus och lite lek i snön gick vi in för att checka in och fixa Azzlans biljett. När det var klart upp mot flyget, genom tullbågen - som HÖR (läs) och HÄPNA inte tjöt alls!?!! måste vara första gången.....- hm... ja... Med näsan i vädret... nej, nej hade inget med tullbågen att göra.... jag följde kaffedoften..... hittade vi till ett mysigt café. Där fikade jag och vi delade på en smörgås med ost - uppskattades stort av Azzlan, som för övrigt gjorde stor succé på flygplatsen vartefter den fylldes på med resenärer. Så var det dags att stiga på flygplanet och eftersom man alltid sitter längst bak när man reser med djur fick vi gå ut på plattan och in i planet genom bakre dörren.
Under "take off" matade jag Azzlan med små leverpastejbitar - DET var godare än ost sa han och inte verkade han påverkad av stigningen inte! När planet planade ut ovan molnen - la sig Azzlan till ro och somnade bums =) Själva flygresan till Luleå (Piteå har ingen flygplats) tar inte mer än ca 1 och 20 minuter. Det var 3 flygvärdinnor eller rättare sagt 2 värdinnor och en stewart på vår plan och vi hade dem ALLA hos oss i säkert, sammanslaget, 40 minuter av den resan ;-)
När vi landat gick vi ut till stora taxiparkeringen på andra sidan gatan där det skulle vänta en taxi på oss för resa till Piteå och Azzlans nya hem. Nog fanns det taxibilar där allt, men ingen som skulle ha en förvirrad kvinna med valp med sig..... däremot var samtliga villiga att ordna plats om just min förbeställda taxi inte skulle dyka upp - OJ vilka trevliga människor! Passade på att rasta av Azzlan och leka och busa en hel del. Så ringde Azzlans matte och undrade var jag var då taxichauffören letade efter mig - inne i byggnaden! Han hade stått vid rulltrappan och kikat efter en kvinna med valp i famnen, men Azzlan låg ju i sin väska så han såg honom inte och jag passerade honom därför obemärkt...... hahahahha ja jissses! Tackade alla trevliga chaufförer för deras vilja att hjälpa till och tog lilla killen under armen för att tåga mot byggnaden igen. Vi hittade varandra precis utanför och chaufförens taxibil stod på den vanliga parkeringen - alltså inte på taxiparkeringen. Så bar det iväg med bil igen - en sträcka som tar runt 1 timme. Under resans gång samtalade vi om allt möjligt och det visade sig att den här trevliga chauffören hade en syster nedanför Hjo och en bror i Olofström!!! Helt otroligt! Här åker man 100 mil och träffar en människa som har syskon snudd på där man kommer ifrån och dessutom där Angelica går på bågskyttegymnasiet!!  
Väl framme tog Cathrin och hennes son emot oss. Skönt att resandet var över för Azzlans del och han uppskattade att vällingen stod och väntade på honom =)) Under kvällen fick han sedan träffa den flock han nu ska leva med. En tervuerenherre, två långhårstaxar (normalstor) och två Papillon. Gladast över att få ny medlem i flocken var yngsta Papillonhanen som hade en mentalitet utöver det vanliga. Han tog Azzlan under sina vingar direkt och de lekte, sov och lekte från första stund.... häligt. Grinigast över ny medlem var taxmadam - enda tiken i flocken - som inte alls såg charmen i den skäggiga saken, som fräckt nog knyckte en foderkula vid HENNES bakben.......

Vid ett - eller straxt efter ett dagen efter - stod så åter taxin utanför dörren för att starta min resa tillbaka hem. Den här gången var det en kvinnlig chaufför och lika trevlig, som alla andra jag mötte där uppe. Är det någon som tänkt på att det inte hänt något under den här resan? För den som inte vet - Det händer ALLTID något när jag är på resande fot. Allt från överkörning av fot med bil, till jagande av nyanlänt lamm i Tyskland eller att landa med bilen uppe på bilbärgaren och husvagnen på släp till utställningsplatsen.... ja ni fattar... Azzlans matte vet också om det här och innan vi for sa hon att det inte fick hända något förrän på hemresan och det är nu det börjar ...... mängder av varningar från mötande fordon för mega stort polispådrag utefter vägen - och det var det också, men de hade inget intresse av oss alls, kommer till flygplatsen och skall checka in och tullbågen reagerar - förstås! - men den tjuter inte som den brukar - nej den låter väldigt märkligt och tulltjänstemannen framför mig vinkar till mig att komma samtidigt som han tillkallar en kvinnlig kollega genom en walkie-talkie. När jag kommer fram till honom säger jag att det var ju märkligt att den lät, jag åkte igår och då sa den på Arlanda inget... nej, det är inte det sa han. Bågen har valt ut dig för kroppsvisitation!! VA?????? MOI, ME???? Nu var det endast ytlig visitation - tur att man inte är kittlig - samt fullständig tömning av alla fickor och väska! Är tacksam att jag fick behålla kläderna på och inte hittade hon något skumt i väskan heller!!
Den mest fantastiska solnedgång jag någonsin sett fick jag uppleva ovan molnen den här kvällen! Vilken känsla och vilken upplevelse. wow..... Lite över en timme senare landade vi på Arlanda. Tog snabbtåget till centralen för byte av tåg till Hallsberg. Var liite orolig att jag inte skulle hinna med tåget, eftersom man inte känner igen sig efter all ombyggnad, men jag behövde inte oroa mig det mista. Dels hade jag en halvtimme på mig och det visade sig att tåget skulle avgå från perrongen bredvid den jag kom från och när jag tittade bort stod det ett där..... kliver på det och en dam utan platsbiljett sitter på min plats och flyttar så snäll på sig till platsen mitt i mot. Vid det här laget är jag helt slut - det känns att jag varit på resande fot sedan morgonen dygnet innan och jag är alldeles mosig i huvudet till dess tåget börjar röra sig .... 20 minuter innan avgång! Kan bara konstatera att jag sitter på fel tåg! Konduktören kommer och medan han kikar på min biljett säger han att alla vagnar hamnar förr eller senare i Hallsberg så även denna - om ett dygn eller två - det är bara att sitta kvar.... hahahahaha... så la han till att jag skulle gå av i Västerås och invänta det tåg jag skulle ha tagit från början!!!! Jag är så trött och i det här läget finns det två kategorier människor 1) de som börjar stor gråta 2) de som börjar skratta ohämmat och jag tillhör den senare kategorin. Jag känner hur det börjar bubbla i magtrakten .....och jag måste bita mig ordentligt i tungan för att inte fullständigt brista ut i asgarv. Kvinnans blick framför mig var oslagbar! Hon hade ju flyttat på sig för min skull, som inte ens skulle vara på det tåget! Vilken tur att det inte gick åt något helt annat håll........ Straxt efter 8 på kvällen, efter tågbyte i Västerås, landade jag i Hallsberg där Göte väntade med bilen. Straxt efter 9 klev jag åter innanför dörren här hemma och det var med en tung duns jag landade med uppvärmd mat i soffan. Nu är det omladdning och planering för mottagande av ägarna till exporterna som gäller. De beräknas anlända till helgen.          

2010-01-22 Idag åkte så första valpen hem. Vi önskar keliga Azka och hennes matte Kristin varmt lycka till med allt ni tänker ta er för - det där med rapport gillar vi skarpt och tänker följa den utvecklingen genom att hålla tummarna stenhårt ;)

2010-01-20 Första gången valparna var ute idag hade de jaktlekar för hela slanten. Så upptäckte de ett gäng fåglar och de fick sig en utskällning som hette duga! Flyga här och sitta där i busken och kvittra......nä nä inte i vår trädgård. Anouk och Alpha hade "du kan inte ta mig" lek runt stora tujan och till Alphas stora förvåning MÖTTE hon Anouk då och då...... han är ju inte dummare än att han vände och därmed fick tag i henne fortare.... smart kille!

Andra gången valparna var ute var både Brizna och Rex med. Valparna fick minsann röra på sig ordentligt när Rex försökte jaga ikapp Brizna, som knyckt hans boll, och alla for efter så gott de kunde. När Brizna stannade till hade hon 7 vilddjur under sig, som passade på att amma i sig en slurk innan matbaren for iväg igen....... Intressant att hon ger dem lite då och då trots att de blir 8 veckor i morgon - duktig mamma!! Vare sig Rex eller Brizna sprang ner någon valp eller skrämde någon heller för den delen. När de kom nära hoppade de helt enkelt över den eller de som var i vägen. Efter en stund gick så hela gänget in och slukade ett rejält mål mat innan de somnade gott. 

2010-01-18 Veterinärbesökardag! De gjorde sitt bästa för att riva praktiken =) Duktiga valpar!!! Fick tag i en torrmopp som de släpade runt på och kampade med dvs. när de inte klättrade omkring i bokhyllan eller under veterinärens höj och sänkbara bord. En och annan elsladd fick räddas undan deras vassa valppliggar. Så när de röjt färdigt gick de och la sig. Endast en av valparna tyckte det här med bilåkning inte var något vidare eller kanske var det musik som saknades då vi inte har någon bilstereo...... "nema problema" sa hon ..... fixar jag....... och sjöng hela vägen dit OCH hela vägen hem! 

2010-01-17 Idag har valparna varit ute med Even. Både de och han verkar tycka det var kul och en hel del fjäskande fick han stå ut med för han är ju sååååå stor!!! Alpha gjorde lekinviter i parti och minut, men Even får man inte igång så lätt inte. Han tog sin sedvanliga vända ner till komposten med gänget i glatt släptåg..... HA! säger vi för nu är det snö så det går inte att komma in dit..... la la la la........

2010-01-16 Det är nu klart att tre av tjejerna skall bli räddningshundar i framtiden. Två av dem åker till Trinidad och den 3e till Schweiz - dit vi tidigare har fått förmånen att leverera två blivande räddningshundar. Dessa två är hanarna Vajert Xantos och Vajert Xendi. Alltså två bröder till dessa valpars farmor - Xtra!! Så roligt att det blir ytterligare en räddningshund i det landet från vår kennel =))
En av tjejerna, Alpha, skall bli bevakningshund här i Sverige och det är i trygga händer hon hamnar när Maria på Kennel Sinanjus håller i styrstaget!! Känns fint ;) Azka skall till Hässleholm där lydnad, spår och annat kul väntar henne. Kristin, som skall ha Azka, var faktiskt spekulant på Rex när han var valp! Känns därför extra roligt att hon nu har möjlighet att ha hans dotter.

Killarna stannar i Sverige. Azzlan (som betyder lejon - passande eller hur?!) skall upp till Hortlax vilket ligger straxt utanför Piteå. Där är det spår och lydnad som väntar och jag hörde något tisslande och tasslande om viltspår!!! WOW! Han som ÄLSKAR vildsvin...... som vaddstoppat lekdjur i alla fall...... Anouk skall till Anneli, som ägde Vajert Lobo under hans livstid, i Enköping. Planerna är förstås spår och lydnad =))

A-kullen

Klicka för att
se bilderna stora!

  Anzir/Trinidad Azzlan/Hortlax Attli/Trinidad
Azka/Hässleholm Akira/Schweiz Anouk/Enköping Alpha/Tibro

2010-01-14 Bara -6 grader idag = vi har varit ute lite längre med gänget, faktiskt en hel timme, och så länge de rör sig hela tiden är det ju ingen fara! Nu märks det att de har varit ute ett par gånger och de far fram så snön yr kring dem........ hahahahaha...... Snömoster blir de, trappan forceras både upp och ner i en vansinnig fart.


Klematisen på husväggen är nya kamptrasan och i den hänger de så fort de kommer ut!!

Den som först brukar ge upp och vill gå in är vanligtvist Azka/Grå - bara för att bli avtorkad, torr och varm för att genast springa ut igen!!! Idag tog hon dessutom med sig torkhandduken när hon for iväg ut till de andra för nya äventyr. Jag hittade den innanför dörren där hon tydligen släppt taget om den. När 6 stycken till slut är inne, avtorkade och klara för mat har vi 2 som INTE tänker gå in alls..... Azzlan/Blå och Alpha/Röd!!!

Det här är en del av trädgården som möter valparna när de kommer ut. Ger en lite känsla av vad de upplever!

2010-01-12 I dag var det åter -8 grader så gangstergänget i köket har varit ute igen. De fick själva gå hela vägen ut idag och inte vet jag varför jag trodde att de inte skulle våga gå ner för trappen....... Azka hoppade sista trappsteget dessutom. =))

De har farit runt som galningar och ur snön stack en stackars ljung upp.... den finns inte mer.....! Anzir/Vinröd slet och drog till dess den gav efter - tur att det är tjäle i marken så roten ligger kvar där under i sin vintersömn ;)

Underbare Akira/Lime hamnade bakom snövallen och hade jämt skägg att ta sig över den, men envis och målinriktad som hon är klättrade (kravlade) hon sig över till slut! Den här tiken kommer jag sakna mycket när hon åker till sitt nya hemland.

De sov gott och länge efter dagens äventyr ute =)  

2010-01-10 Kvicksilvret i termometern ute visade på - 20 grader igår när Göte körde ner Angelica till Olofström. Gänget i köket, inklusive mamma Brizna, hade mega röjning med Cassandra och Stephanie och inte vet jag vem av dem som hade roligast :-) Stephanie skrattade så hon nästan kiknade och blev blossande röd i ansiktet av all framfart. Efter ca 45 minuter "tuppade" valparna av en efter en och det tog inte lång stund förrän Brizna också snarkade i ryggläge - de sov LÄNGE efter allt bus! Tjejerna somnade nästan framför TVn av utmattning..... Det tar på krafterna att leka med 7 huliganer och en lektokig Laekenois mamma :-)


I dag orkade kvicksilvret upp till -8 grader så när Maria kom tog vi ut gänget för första gången! Jeihaaaa... kul och kallt om tassen.... samtliga startade nosarbete utan dess like - å att smaka på rodde och andra blader samt snön var väldigt spännande! Nu håller vi tummarna för att vi kan ta en ny sväng i snön i morgon =)

 

I dag hade vi också besök av Kristin (Blivande ägare till Azka) med familj - jätte trevlig. Tack snälla för chokladen, mumsigt. Vi ses snart igen =)

2010-01-07 I dag fyller vår äldsta dotter, Angelica, 18 år!! Det firade vi i med släkt och vänner i går - väldigt trevligt och Angelica blev mycket glad för all uppvaktning.

Idag har vi vägt, klipp klor och fotat gangstergänget i köket ;-) eftersom de blev 6 veckor just idag. Tycker tiden flyger fram. Den första valpen lämnar ju snart boet...... De är sjövilda när de sätter den sidan till och kampglada hela gänget, dessutom har de alla det temperament som Lacken skall ha och "nema problema" att sova då de är trötta - trots allt oväsen omkring dem. Ett härligt gäng som låter nyfikenhet och tänderna styra deras utforskande...... aj vad ont det gör! Nu önskar jag bara att det blir lite mildare ute så de får komma ut och rulta runt i snön, men så länge vi har -15- -20 grader vågar jag inte ta ut dem! Prognosen lovar mildare till helgen, så vi håller tummarna för det =) Den "grå" tiken har nästan rest sitt andra öra nu också. Då är det bara den "gula" kvar som på "gammalt (äkta)" Laekenoismaner tänker vänta som man gjorde förr...... så söt!

A-kullen

Klicka för att
se bilderna stora!

Vinröd/Wine red Blå/Blue Gul/Yellow
Grå/Grey Lime Grön/Green Röd/Red

2009-01-02 GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET! 

Efter celebert besök av Lotta på Mys Lya - äntligen - har jag idag försökt mig på att göra den obligatoriska tillbakablicken på det gångna året för att summera de händelser som varit 2009. Trist nog har 2009 varit ett smärtsamt år med många trista händelser. Ljusglimtar har allt funnits och det med råge när de väl inträffat! Tur det för annars hade man väl inte orkat med.  

Om vi börjar familjemässigt så har Angelica haft ett otroligt bågskytte år med framgångar över förväntan! Trots att hon bara skjutit fristil i ett år har hon redan slagit de klassiska rekord hon har. På medeltidsveckan på Gotland gick tyvärr långbågen av i fullt uppdrag!!!! Det kunde gått riktigt illa det, men hon "kom undan" med ett kraftigt rapp över benen.... phu!.... går nu under namnet "bowkiller".....

Cassandra har börjat skolan och tycker att det är roligt. Hon läser riktigt bra redan och gärna på allt där det finns text. Då vi inte kan skriva hemlisar längre är engelskan numer ett vanligt talspråk här hemma igen.... ni vet... små grytor har också öron..... taskigt för oss då att de börjar med engelska redan i 1a klass här, så ett och annat ord översätter hon direkt..... ..... hm....

Stephanie har blivit någon form av ledare på dagis och trivs tydligen utmärkt med den positionen..... undrar just vad det skall bli av henne ;-)

Jennifer har avverkat första terminen på gymnasiet och det har gått si så där. Hennes svårigheter gör sig påmind titt som tätt och då är det kämpigt, men det skall nog ordna sig för en fighter är hon!

Kennelrelaterat då. Ja.... suck... förutom alla trista besked om älskade hundar som numer springer på de gröna ängarna bortom regnbågen, har året bjudit på tråkigheter som: att det inte blev någon andra kull på underbara Daphne och ingen kull på Raika heller, av Skånelägret blev det absolut ingenting då jag inte kunde åka i alla fall och maskinparken här hemma la av en efter en - DYRA erfarenheter. Å andra sidan har jag fått en, sedan urminnestider, dröm i uppfyllelse: HUDSPANNKÖRNING! WOW! Tänker ofta tillbaka på de dagarna i Finland och sänder en varm tanke till Sari som ordnade med det =)

Andra glada saker är att det finns en hel del Vajerthundar med ägare som visat framtassarna under året! Det har inte varit lika många händelser som tidigare år, men alla, som varit, har förgyllt vardagen. Jag brukar inte rada upp alla här - bland annat för att inte missa någon eller få någon att känna sig förbigången MEN ett par händelser vill jag dock nämna trots det - och samtliga med mentalt inslag . Först Rex och Raika som åkte till Finland och gjorde mentaltest med stor framgång och blev godkända båda två. Sen gjorde Raily och Rex (som också utställningsdebuterade under året) godkända Korningar i Sverige. Väntar nu på att Railys exteriörbedömning skall göras så att även han får ut titeln. Raika gick också upp, men blev inte godkänd då poängen inte räckte till. Så klämde Raily till med godkänt L-test! Nu är han under utbildning för väktar-/polis- hunds uppdrag. Allas framgångarna, oavsett slag, har funnits att läsa om på grattis sidan och på hundarnas egna sidor och jag hoppas att ni alla fortsätter att berätta/skicka via mail om era förehavanden! Vill passa på att tacka alla Vajerthundägare för allt ni gör med era hundar OCH att ni gör det så bra dessutom!

Året slutade betydligt trevligare än det började och främst då genom A-kullens födelse. UNDERBART att ha valpar i huset igen och jätteroligt att följa deras utveckling.

2010 då.......

Ja, jag har ju också funderat på hur 2010 (förhoppningsvis) skall se ut. Ett par saker är inplanerade och den största är resan till Danmark och Världsvinnare 2010! Vi tänker stanna i en vecka och avverka även Legoland, träffa goda vänner vi inte sett på ett bra tag nu och slappa i Öggisen på Dansk mark. Rex och Brizna är de som skall ställas och de skall även upp på Svensk Vinnare 2010 är det tänkt.

Det finns planer, om än inte fastställda, att också ställa på IVÖN i år. Träning och ev. lydnadstävling skall väl också hinnas med hoppas jag. Och, och, och om allt går som man öskar träningshelger med början i februari samt läger i juli. Håller tummarna för det och att det här året är vind vändarnas år - för nu önskar vi lite medvind en tid framöver .....

Avslutar med 5v. bilder på gänget i köket!

A-kullen

Klicka för att
se bilderna stora!

Vin röd Blå Gul
Grå Lime Green Röd

GOD FORTSÄTTNING PÅ NYA ÅRET!